Skip to main content
V Posavju 19.3° C Sobota, 27. 2024
17.03.2023
10:10
O ženskem nogometu ob dnevu žena v Mestnem muzeju Krško
Foto: Mestni muzej Krško
V sredo, 8. marca, so v Mestnem muzeju Krško dan žena ob aktualni razstavi ob 100. obletnici krškega nogometa Gol, gol, gol je Krškega simbol posvetili ženski temi – posavskim nogometašicam.

O ženskem nogometu ob dnevu žena

KRŠKO Začetki ženskega nogometa v Krškem segajo v leto 1996. Njegov pobudnik je bil Senovčan Branko Cvirn. Sprva so dekleta trenirala na Senovem, nato pa z mlajšimi moškimi selekcijami na pomožnem igrišču na stadionu Matije Gubca v Krškem. Združene v ŽNK Krško so igrale pod okriljem NK Krško. V sezoni 1998/99 so Krčanke tekmovale v 1. državni ligi za članice in združene z nogometašicami iz Cerknice nastopale pod imenom ŽNK Krško-Cerknica.

Do zimskega prestopnega roka sezone 2001 - 2002 so bile Krčanke pogodbeno ekipno pridružene igralke velenjskega kluba Škale-Mila-Krško. Po tem prestopu pa so igrale v ŽNK Krka iz Novega mesta. Leta 2019 je bil ustanovljen prvi samostojen Ženski nogometni klub Posavje, s sedežem v Krškem in podružnico v Brežicah.

Pod vodstvom trenerk Ramize Seferović in Tanje Lekić dekleta trenutno trenirajo v mešani starostni skupini, v državni ligi tekmujejo le v selekciji DU13. O ženskem nogometu v Posavju, od začetkov do današnjih dni, smo se pogovarjali s Tanjo Lekić, Ramizo Seferović Nadjo Lajkovič, Moniko Lekše in Jožico Kelnarič.

Mestni muzej Krško

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja