Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
25.03.2019
19:55
Foto: Knjižnica Brežice
Na marčevski petek pred spomladanskim enakonočjem od leta 2008 obeležujemo svetovni dan spanja. Slednji je letos petnajstega v mesecu potekal s sloganom »Zdravo spanje, zdravo staranje«.

Dan, katerega namen je ozaveščati in spodbujati zavedanje o pomembnosti spanja, smo v Knjižnici Brežice pospremili z odprtjem razstave »PERESA se na ogled postavijo«. Avtorica razstave je domačinka Lučka Novosel, ki ustvarja pod imenom Peresa Življenja – Feathers of Life. V pritličju knjižnične stavbe, na hodniku pred vstopom na mladinski oddelek, si lahko do vključno 18. aprila 2019 ogledate čudovite lovilce sanj. Ti so različnih barv in oblik, vsi pa nam, preko lepih sanj in mirne noči, prinesejo še lepši začetek novega dne.

Razstavo dopolnjujejo fotografije avtoričinih unikatnih stvaritev, njena osebna zgodba ter zgodbe nastanka, razvoja in pomena lovilcev sanj od nekoč do danes. Razstavljena so še »Drevesa življenja«. Ta niso klasičen lovilec sanj, a s svojo simboliko popestrijo prostor, v katerem se nahajajo. Lučka poudarja, da ustvarja zgolj in samo z naravnimi peresi, ki jih narava sama podari oziroma ptički odvržejo sami.

Lovilce sanj ustvarja z namenom, da vsakemu človeku, ne glede na njegovo starost, pomaga do lepših sanj. Zato je šla še korak dlje in vsak izdelani lovilec sanj podpre z Grabovoi kodo za lepe sanje. Slednje vam želimo tudi mi in vas vabimo v svet pisanih peres v knjižnici.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam