Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
06.03.2020
14:40
Te naročim k frizerju?
Foto: ePosavje.com
Prejšnji teden je minil v znamenju zimskih počitnic. Da počitnikarjem ne bi bilo dolgčas, so po Posavju potekale številne aktivnosti.

Te naročim k frizerju?

Počitniška delavnica v Mestnem muzeju Krško

KRŠKO Med zimskimi počitnicami smo obiskali Mestni muzej Krško, kjer so ob razstavi 80. so bila leta … v Krškem pripravili počitniško delavnico Te naročim k frizerju? Na delavnici so se vrnili nazaj v osemdeseta leta prejšnjega stoletja.

Vrnili so se v osemdeseta prejšnjega stoletja

V improviziranem frizerskem salonu so udeleženci prelistali stare frizerske revije, spoznali pripomočke za delo in si za ureditev pričeske zagotovili čisto pravi termin pri frizerki.

Levja griva je bila me bolj prepoznavnimi pričeskami tistega časa

Otroci so lahko izbirali med geliranjem in oblikovanjem las, barvanjem pramenov, kodranjem in likanjem las ter spletanjem kitk. Hkrati je na modelu potekal prikaz navijanja, sušenja in oblikovanja pričeske v stilu osemdesetih let. Značilnost pričesk, ki so bile modne v 80. letih, je bila bujnost. Ena izmed zelo prepoznavnih in izstopajočih pričesk tistega časa je bila tako imenovana levja griva, dodaja Tina Tušek.

Počitniška muzejska doživetja

Delavnica, ki so jo poimenovali Te naročim k frizerju, je potekala v okviru Počitniških muzejskih doživetij, ki so jih drugo leto zapored pripravili v Mestnem muzeju Krško in na Gradu Rajhenburg.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam