Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
11.09.2020
12:16
Anini glasbeni večeri v Leskovcu pri Krškem
Foto: Branko Slivšek
Zaključeno je 18. poletje, odkar v cerkvi svete Ane v Leskovcu pri Krškem občinstvo navdušujejo tako mladi glasbeni upi kot že uveljavljeni glasbeniki.

Polnoletni Anini glasbeni večeri v Leskovcu pri Krškem

Milozvočen koncert tenorista Aljaža Božiča

LESKOVEC PRI KRŠKEM Tudi v tem letu, ki je prineslo posebne okoliščine je Župniji Leskovec in Kulturnemu društvu Leskovec, ob doslednem upoštevanju epidemioloških ukrepov, uspelo organizirati vse štiri Anine glasbene večere in z njimi priklicati veselje v srca poslušalcev in v naš čas. Na zadnjem letošnjem večeru je v prvem tednu septembra nastopil tenorist Aljaž Božič, ob spremljavi pianistke Pierine Cavaliere Mršić.

Aljaž in Pierina sta priljubljeno svetišče napolnila z milozvočnimi melodijami, od opernih arij do slovenskih popevk. Sopotništvo z glasbo je Aljaž sklenil že kot najstnik. Najprej je v njegovih rokah zazvenela harmonika, v gimnaziji pa sta se mu priljubila še pesem in orgle. Njegovega talenta so bili izjemno veseli v župniji Dobova, kjer je kot organist in zborovodja vrsto let skrbel za to, da so s kora zvenele lepe melodije. Tudi dekliški pevski zbor Zvezda je pod njegovim vodstvom nizal uspehe. Danes vodi dobovski zbor Franc Bogovič. Svoje pevsko znanje pa ves čas nadgrajuje, v zadnji petletki ga na tej poti spremlja Mihaela Komočar Gorše. Med njegovimi najvidnejšimi uspehi je srebrna plaketa, ki jo je osvojil z eno od arij na tekmovanju glasbenikov Slovenije. Sicer pa Aljaž uči matematiko in kemijo. V matematiki življenja je enačba takšna, da je na tokratnem koncertu glasbo delil in množil skupaj s pianistko in profesorico klavirja Pierino Cavaliere Mršić, ki se je rodila v znani glasbeni družini v Dubrovniku, koncentrirala po različnih festivalih po svetu, danes pa poučuje klavir v Glasbeni šoli Brežice.

Fotogalerija (Foto: Branko Slivšek):

V bogato jesen so tako v Leskovcu vstopili s pesmijo, tokrat še posebej v želji, da nas krepi, svetli in daje moči za napore, ki so del naših življenj. Leskovčani so na Anine glasbene večere upravičeno ponosni hkrati pa tudi hvaležni izbranemu umetniškemu okusu Mihaele Komočar Gorše, Mateje Žarn Čepin in gospoda župnika Ludvika Žagarja, ki z glasbenimi nitmi že toliko let povezujejo naše kraje in ljudi.

Petra RB

leskovec pri krškem
krško
fotogalerija
kd leskovec pri krškem

Pridružite se nam

Poglejte tudi