Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.03.2019
14:03
Foto: Polona Brenčič
V tretjem marčevskem torku je Valvasorjeva knjižnica Krško ob začetku devetega ciklusa bralnega programa Posavci beremo skupaj gostila Andreja Blatnika in Sama Ruglja.

Andrej Blatnik in Samo Rugelj

Andrej Blatnik je pisatelja, urednik in univerzitetni predavatelj, ki se je predstavil z zbirko kratkih zgodb Ugrizi. Samo Rugelj je pisec, skrbnik revije Bukla, glavni urednik pri založbi Umco ter avtor romanesknega prvenca Resnica ima tvoje oči.

Oba gosta se aktivno zanimata za stanje kulture branja in odnosa do knjig v Sloveniji in sta na tem področju izjemno kritični očesi. Predvsem jima ni vseeno.

Posavci beremo skupaj

Z njima smo spregovorili o branju, slovenskih bralcih, založniškem trgu in elementih uredniškega dela, ki vplivajo na življenje knjige po izidu. Andrej Blatnik je večer obogatil z branjem svojih kratkih zgodb iz zbirke Ugrizi, ki jo odlikujejo hudomušnost, pronicljivost, liričnost, ironija in iskrenost situacijskih miniatur, pretakajočih se pod površino vidnega in žuborečega življenja različnih posameznikov, nekaj besed pa je bilo namenjenih tudi romanu Sama Ruglja Resnica ima tvoje oči, ki je napisan izredno prepričljivo, napeto in premišljeno, obenem pa predstavlja povsem novo pisavo v polju slovenskega avtorstva.

Knjige z aktualnega programa Posavcev so sil lahko obiskovalci večera izposodili že po samem dogodku, vse ostale bralce pa vabimo, da jih poiščejo na izpostavljenih prostorih v Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Brežice in Knjižnici Sevnica. Naj knjige potujejo in razsvetljujejo.

Renata Vidic 
Foto: Polona Brenčič

krško
valvasorjeva knjižnica krško
fotogalerija

Pridružite se nam