Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
23.03.2022
09:22
Anja Kraševec, Posavski muzej Brežice
Foto: Posavski muzej Brežice
V četrtek, 17. marca 2022, je v Posavskem muzeju Brežice potekalo prvo letošnje predavanje iz cikla Posavje v diplomskih in raziskovalnih nalogah.

Posavje v diplomskih in raziskovalnih nalogah

BREŽICE Magistrska študentka Fakultete za turizem Univerze v Mariboru Anja Kraševec je v predavanju z naslovom Vključevanje kulturnih institucij v turistično ponudbo občine Brežice na primeru Posavskega muzeja Brežice predstavila ugotovitve diplomskega dela na visokošolskem študiju pri predmetu Kulturna dediščina v turizmu, ki ga je opravila pod mentorstvom izr. prof. dr. Marjetke Rangus in somentorice Alenke Černelič Krošelj.

Fotogalerija (Foto: Posavski muzej Brežice):

V predavanju je predstavila kulturni turizem kot nosilni turistični produkt slovenskega turizma in poudarila potencial razvoja kulturnega turizma v občini Brežice ter vlogo Posavskega muzeja Brežice kot glavnega deležnika kulturnega turizma destinacije. Podala je predloge za boljše vključevanje kulturnih institucij in ponudnikov kulturno-turističnih produktov v turistično ponudbo občine in idejno zasnovo turističnega produkta, katerega rdeča nit so edinstvena kulturna doživetja. Predavanje se je zaključilo z zanimivo razpravo o razvoju turizma in potencialih turističnega razvoja v občini Brežice.

Vir: Posavski muzej Brežice

posavski muzej brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi