Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
07.04.2019
12:06
Foto: Knjižnica Brežice
Knjižnica Brežice in Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru vabijo na drugi v ciklu predstavitev Potujemo skupaj, tokrat so v goste povabili Alexa Fernandeza, ki bo predstavil Peru.

Peru, deželo, globoko vpeto v preteklost, nam bo z etnološkimi in turističnimi znamenitostmi predstavil Alex Fernandez. Po rodu je iz Peruja, kjer je tudi končal univerzitetni študij, smer turizem. Njegove dolgoletne izkušnje turističnega vodenja so bile sprva vezane na domači Peru, kasneje na celo Južno in del Srednje Amerike. Več kot sedem let je kot »tour leader« oziroma glavni vodnik vodil skupine iz vsega sveta.

Leta 2008 pa je prišel v Slovenijo, kjer se je že v nekaj mesecih naučil slovenščine. Poleg materne španščine govori še angleško, francosko in portugalsko. V Sloveniji je opravil izpit za turističnega vodnika in tako tudi pri nas začel opravljati poklic, ki mu je pisan na kožo. Četudi je v Sloveniji lepo sprejet, pravi, da pogreša pekočo hrano, pisane barve, latino glasbo in ples. Slednji je njegova strast in že v mladosti je kot plesalec državne plesne skupine nastopal na svetovnih tekmovanjih. Prav tako uživa v avanturah, vedno novih izzivih in je velik ljubitelj zgodovine.

Vabljeni, da Peru spoznate skozi oči in besede tamkajšnjega domorodca.

Pridružite se nam v četrtek, 18. aprila 2019,
ob 18. uri v Dvorani Savice Zorko.

Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja