Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
13.12.2019
12:50
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
V Galeriji Božidar Jakac v predprazničnih dneh skupaj z Valvasorjevo knjižnico Krško - enota Kostanjevica na Krki, vabijo na pravljično-ustvarjalna dogodka.

Pravljica v Galeriji Božidar Jakac

PRAVLJICA V GALERIJI

Pravljično popoldne za vse generacije

torek, 17. december, ob 17. uri

Kostanjev škrat, ki ob torkih izbira pravljice v kostanjeviški knjižnici, se bo tokrat odpravil na potep v galerijo. Prisluhnili bomo pravljici, nato pa v družbi ustvarjalnih dam, ki izdelujejo zanimiva ročna dela v knjižnici Kostanjevica na Krki, izdelali okraske s katerimi bomo okrasili božično smrečico.

Foto: Barbara Godec

PRAVLJICA V GALERIJI

Pravljični večer za odrasle

sreda, 18. december, ob 18. uri

Da nikoli nismo prestari za pravljice, nam bodo s svojim pripovedovanjem zgodb dokazali člani pripovedovalsko-glasbene zasedbe Bajaté. Bajaté je pripovedovalsko-glasbena zasedba, ki goji ljubezen do pripovedovanja ljudskih in osebnih zgodb v vseh oblikah. Žanrsko jih je težko opredeliti, saj v svojih pripovedih združujejo besede in zvok, pravljično in zemeljsko, prijazno in temačno, ljudsko in kabarejsko. Ob jadranju po zgodbah najraje trčijo ob nepredvidljive zaplete in ne tako zelo srečne konce. Na pravljičnem večeru bodo gostovali v naslednji sestavi: Maša Budič (pripoved), Nina Milavec (pripoved), Rebeka Bogataj (vokal in perkusije), Danijel Bogataj (vokal, violina, kitara, harmonika, mandolina).

Oba pravljična večera bosta potekala v novih razstavnih prostorih GBJ, kjer je trenutno na ogled razstava Nande Vidmar: Retrospektiva. Vstop je prost.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja