Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.06.2020
21:47
V krški Dvorani v parku je bila na ogled razstava, ki so jo pripravili člani Društva likovnikov Krško – OKO. Razstavo del, ki so jih ustvarili v času samoizolacije, so naslovili Predah.

Predah, razstava članov Društva likovnikov Krško OKO

KRŠKO Dela, ki so predstavljena na tokratni razstavi Društva likovnikov Krško OKO, so nastajala v času samoizolacije. "Ko je cel svet zastal, ko nismo smeli obiskovati tečajev, delavnic in se nismo smel družiti nam ta naša kreativna žilica ni dala miru in smo ustvarjali sami doma v samoizolaciji," je povedala Branka Benje, predsednica Društva likovnikov Krško OKO

Dela je na ogled postavilo 23 članov

Pri vsakem članu Društva likovnikov Krško OKO je bil odziv na spremembe oz. stanje malo drugačen. "V glavnem ni nihče potarnal, da mu je dolgčas, ker vsi nekaj ustvarjamo doma, tako da nismo nikakor pogrešali samega risanja toliko kot druženja oziroma teh tečajev pod vodstvom mentorjev." Dela je na ogled postavilo 23 članov slikarske sekcije društva.

"Vsak s svojim stilom in tehniko"

"Vsak je razstavljal, kar je v tem času ustvarjal. Naslov je Predah ravno s tem namenom, po razstavi se pa vidi, da ima vsak svoj stil, vsak svojo tehniko, tako da imamo tehnike od olja na platno, akril na platno, izrezanko na stiroporju. Po temah lahko rečem, da prevladuje pokrajina, pa tudi abstrakcija, portreti in tihožitja," dodaja predsednica.

Epidemija jim je prekrižala nekatere načrte

Epidemija novega koronavirusa je sicer društvu prekrižala nekatere načrte. "Bile so prekinjene kiparske delavnice pri Dragici Čadež Lapajne. To smo končali po tem 21. maja in bodo dela predstavljena v Dvorani v parku. Prekinjen je bil tečaj pri slikarju iz Novega mesta Jožetu Kotarju, tako da predvidevam, da bomo tečaj nadaljevali v jeseni. Dogovoriti se moramo še za termin za razstavo oziroma prostor. Malo z zamikom smo izvedli tudi naš tradicionalni extempore. Po navadi ga imamo v začetku maja na to pa v koncu maja razstavo. Tako smo na Velikem Trnu slikali 30. maja. Na extempore povabimo tudi člane drugih društev, risalo je 17 članov. Do zadnjega smo predvidevali, da bi lahko do konca junija bila ta razstava v avli Kulturnega doma, ker pa tam potekajo gradbena dela, smo se dogovorili, da prestavimo na začetek septembra."

Razstava krških kolažev bo 16. julija

Trenutno pa poteka tečaj abstrakcije pri Jerci Šantej. "Delamo krške kolaže na platno 1mx1m dimenzije. Razstava bo predstavljena tukaj v dvorani v parku 16. julija," dodaja sogovornica. Razstava Predah je bila sicer v Dvorani v parku na ogled do 17. junija.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam