Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
20.12.2021
09:27
V petek je Kulturno društvo Leskovec pri Krškem pripravilo še zadnjega izmed dogodkov iz raznolike bere ustvarjanja v tem letu.

Prepletanja avtorice Doroteje Jazbec

LESKOVEC PRI KRŠKEM Članica Doroteja Jazbec je potem, ko je pred tremi leti predstavila svoj pesniški prvenec Čudovita dvojina, zbrala pesmi v njeni drugi knjigi pesmi, naslovljeni Prepletanja.

Le-ta vsebuje 23 domoljubnih, ljubezenskih, materinsko ter tudi šolsko obarvanih pesmi, v zaključku pa prozni del z opisom njene izkušnje pri prostovoljnem delu v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu izpred dobrega leta dni. Zbirki je naslovnico nadel vsestranski Andrej Pinterič iz Mosteca pri Dobovi, ki je posebej za ta namen naslikal motiv, grafično pa je knjižico oblikoval Gašper Blaj iz Radeč.

Rdečo nit dogodka, ki je potekal v večnamenskem domu v Leskovcu pri Krškem, je spretno vodila Mojca Pacek, ki je pred letom dni funkcijo vodenja literarne sekcije v društvu predala prav Doroteji, v pogovoru pa sta se dotaknili različnih tem: od tematik, ki dajejo največ navdiha, do razvoja ustvarjalca skozi leta in rasti v besednem skladanju, zahvaljujoč udeležbi na literarnih srečanjih in delavnicah ter konec koncev tudi vpliva življenja drugje na samo vsebino besednega izražanja. Doroteja Jazbec namreč zadnjih let živi v Jelovem v občini Radeče, a vezi z društvom, katerega članica je skoraj od ustanovitve (17 let), s tem ni pretrgala.

Fotogalerija (Foto: Kulturno društvo Leskovec pri Krškem):

Na literarno-glasbenem večeru sta poleg avtorice najnovejše pesniške zbirke pesmi prebirali tudi članici društva Mirjana Marinčič in Staša Kerin, melodično pa sta ga obogatila gosta iz Glasbene šole Krško Krištof Račič (mentor Franci Arh) na pozavni, katerega je na klaviaturah spremljal Martin Šušteršič in Jan Arh, ki je s svojim tenorskim glasom pod mentorstvom Mateje Arnež Volčanšek in ob spremljavi Lucijana Cetina zapel pesem Preveč je sreče.

Ob koncu je predsednik društva Filip Černelč čestital Doroteji za izdajo pesniške zbirke, ki je v nakladi 200 izvodov sicer izšla v samozaložbi, a ob močni podpori Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, obiskovalcem pa zaželel prijetno preživete decembrske praznike, z željo, da bo v letu, ki pride, možno brez večjih ovir izvesti čim več zastavljenih kulturnih dogodkov.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam