Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.02.2022
13:29
Prešernov dan 2022
Grafika: ePosavje.com
V Kulturnem društvu Leskovec se kljub temu, da naša življenja že slabi dve leti kroji tudi prisotnost koronavirusne bolezni, nismo predali malodušju ali obmirovali.

Prešernov pohod 2022

KRŠKO Prvo aktivnost leta -  tradicionalen pohod do mavzoleja Antona Auersperga (Anastazija Grüna) smo izvedli v prilagojeni obliki. Že drugo leto zapored. V februarju 2020, mesec dni pred pojavom prvega primera okužbe s covid-19 v Sloveniji, smo namreč še lahko imeli organiziran, skupinski pohod, nato pa v letih 2021 in tudi letošnjem 2022 dogodek, s katerim rekreativno in v duhu kulture počastimo slovenski kulturni praznik, izvedli v individualni obliki.

Literarna sekcija Kulturnega društva Leskovec pri Krškem je namreč pozvala vse člane društva, da se tekom 8. februarja podajo bodisi do naše priljubljene točke, kjer je zadnje počivališče Anastazija Grüna, tudi Prešernovega prijatelja, bodisi do katere druge kulturne ustanove - in navzočnost ovekovečijo s skupinsko fotografijo. In tako je tudi bilo. Posebnost Prešernovega pohoda 2022: odzvale so se le pripadnice nežnejšega spola; morda sicer tudi kdo od moških, a fotodokumentirani utrinki kažejo na žensko udeležbo. 

Doroteja Jazbec

leskovec pri krškem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja