Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.11.2022
12:41
Adventni venčki v Knjižnici Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
Zadnji četrtek v mesecu grudnu 2022 so v Knjižnici Brežice pripravili delavnico Prihajajoči adventni čas. Advent ali adventni čas je čas pričakovanj pred prazniki.

Adventni čas v Knjižnici Brežice

BREŽICE Delavnica je v knjižnico privabila različne generacije, ki so s skupnimi močmi ustvarjale zanimive izdelke. Po uvodnem delu nas je gospa Marjana popeljala v svet aranžiranja na osnovi naravnih, predhodno nabranih in pripravljenih materialov, kot so ciprese, omele, storži, deščice, bršljan … Nato smo začeli z ustvarjanjem, mentorica pa nam je bila z nasveti vseskozi v pomoč pri ustvarjanju.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Rezanje, lepljenje, ovijanje, krašenje in druge tehnike so prinesle vidne rezultate, nastajali so izdelki, ki bodo v bližajočih dneh krasili zunanjost in notranjost naših bivalnih prostorov. Po končanem ustvarjanju smo izdelke poslikali. Želja vseh nas, ki smo bili prisotni na ustvarjalnici, pa je bila, da se prihodnji advent ponovno snidemo. Do tedaj se bomo srečevali med knjižničnimi policami, na katerih lahko najdete tudi gradivo na temo okraševanja in izdelave božičnega okrasja.

Andreja Kos, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja