Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
01.10.2019
12:27
Foto: Knjižnica Brežice
Počitnice, brezskrbne ure, branje, odkrivanje novega, vztrajnost, knjige, knjižnice. Vse našteto in še kaj združuje bralni projekt Poletavci - poletni bralci, ki je združil mlade bralce v Brežicah.

Začetki projekta segajo v leto 2011, ko je Mestna knjižnica Ljubljana s poletnim branjem povezala mlade bralce prestolnice. Z leti se je projekt razširil po vsej Sloveniji. Letos so mladi bralci počitnikovali med knjižnimi platnicami v sedemnajstih slovenskih splošnih knjižnicah. Bralno povezovanje ima že vseskozi tri cilje: spodbujati branje med poletnimi počitnicami, izboljšati bralne veščine pri mladih in spodbuditi branje za vsakodnevno navado.

Vsi, ki so redno brali v času od 10. junija do 10. dne novega šolskega leta, so si pridobili super navado – branje. Vseh 81 poletavcev, ki je v Brežicah oddalo podpisan in v celoti izpolnjen bralni seznam, smo obljubljeno nagradili. Branje je zabava in vsebina nas lahko preseneti. Enako velja za tombolo. Za letošnje Poletavce smo jo pripravili s pomočjo lokalnih in drugih sponzorjev ter donatorjev.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Druženje smo povezali s predstavitvijo bralnega programa, ki v sodelovanju s članicama Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke poteka na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice. Mladi bralci vabljeni, da se pridružite dejavnosti Beremo s tačkami in spoznate Simono Tusun in Ami.

Z oktobrom pa v Knjižnici Brežice pričenjamo tudi novo sezono Bralne mavrice. K sodelovanju vabimo otroke od 3. leta starosti do zaključenega 3. razreda osnovne šole. Naj vam dobre zgodbe pobarvajo jesen in celotno šolsko leto v mavrične barve, poleti pa znova poletimo na krilih besed.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja