Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
27.05.2020
11:39
Barve skozi čas, Janez Klavžar
Foto: ePosavje.com
V krški Dvorani v parku je bila na ogled slikarska razstava Janeza Klavžarja z naslovom Barve skozi čas. Z razstavo njen avtor predstavlja izbor del, ki so nastala v zadnjem desetletju.

Barve skozi čas Janeza Klavžarja

Slikarska razstava v Dvorani v parku

KRŠKO "Osnovni namen je bil, poleg tega, da so bile te slike narejene za razpisane razstave v Piranu, v Mariboru, Ptuju in preko Javnega sklada za kulturne dejavnosti, da slike predstavim domači publiki v Krškem, Brežicah, prijateljem in znancem ter da se s tem zaključi desetletno ustvarjanje," nam je povedal avtor razstave Janez Klavžar.

Razmišljanja ob postavljenih temah

Razstava predstavlja avtorjeva razmišljanja ob postavljenih temah, kar pa vedno nadgradi z lastnim dojemanjem sveta. Poleg kompozicije in poteze se njegova pripoved z barvami vplete tudi v aktualne dogodke – odnos do okolja, zdravja in begunsko krizo.

Razstavljena dela nagrajena doma in v tujini

Klavžar se je z ljubitelji likovne umetnosti družil v več društvih, sedaj pa je član Kulturno umetniškega društva Liber iz Krškega. Branka Pirc, predsednica KUD Liber, pravi, "da so bila razstavljena dela skozi oči strokovnjakov - strokovne žirije, ne samo lokalne, državne, ampak tudi mednarodne, dobila takšna ali drugačna priznanja. Tu razstavljena dela so Janezovi uspehi zadnji desetih let."

Akril na platnu

Avtor razstave je o razstavljenih delih povedal, da so vse narejene v tehniki akril na platnu. "Nekaj je tudi mešane tehnike s kolažem na akrilu. Za sprostitev delam tudi z akvarelom, z oljem pa zadnjih nekaj let že ne več."

V društvu opažajo povečano zanimanje mladih

Kot dodaja Pirčeva, v društvu podpirajo uspešne ustvarjalce, zato dajejo poudarek k izobraževanju oz. izpopolnjevanju znanja. "Mladim želimo ponuditi možnost ustvarjalnih prilik. Priložnost ustvarjalnega zanosa z mentorji z akademskim znanjem v sekcijah, ki jih ponujamo." V Kulturno umetniškem društvu Liber, ki šteje 17 članov, so v zadnjem obdobju veseli predvsem povečanega zanimanja mladih, še dodaja Pirčeva. Razstava Barve skozi čas je bila sicer v Dvorani v parku na ogled še pred izbruhom epidemije.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja