Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
09.06.2021
11:45
Društvo likovnikov Krško OKO
Foto: ePosavje.com
V Kulturnem domu Krško je na ogled razstava dvajsetih udeležencev letošnjega Ex-tempora Krško z naslovom Ribnik. Glavni motiv upodobitve na Ex-temporu je bila krajina z ribnikom v Brestanici.

Razstava likovnega društva OKO

KRŠKO Glavni motiv upodobitve na Ex-temporu je bila krajina z ribnikom v Brestanici. Branka Benje, predsednica Društva likovnikov Krško OKO, pove, da so slikali ob ribniku, med ribiči in pod krošnjami dreves, pod mentorskim vodstvom magistrice slikarstva Nevenke Rušković.

Kot je dodala sogovornica, je motiv skrajno običajen, in v želji, da bi prizore prikazali izrazitejše, kot so, so bili udeleženci na nek način primorani k premisleku o predvsem komponiranju barv.

Na Ex-temporu Krško je sodelovalo 20 slikarjev

Udeleženci so hladno modro in zeleno paleto prepojili in obogatili z malodane celotno barvno lestvico. Letošnjega Ex-tempora Krško se je udeležilo 20 ljubiteljskih slikarjev.

"Ex-tempore je nosilni projekt Društva likovnikov Krško OKO, kamor povabimo člane tudi drugih društev. Vsako leto slikamo v drugem kraju naše občine, letos smo imeli srečo, da so se ukrepi sprostili in smo projekt realizirali po terminske planu," še dodaja predsednica društva.

Ne bodo mirovali

Krški likovniki tudi v prihajajočem času ne bodo mirovali. V kratkem jih čaka tečaj abstrakcije pri Jožici Medle, 24. junija pa odprtje razstave ob Štovičkovem dnevu, ki je obenem dan odprtih vrat društva

(eP)

krško
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice