Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
14.02.2020
09:20
Članica Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče Mojca Musar je na ogled postavila svojo drugo samostojno razstavo slikarskih del, sicer pa prvo v Radečah.

Naslov razstave je Simfonija barv

Mojca, ki si je dom ustvarila z možem Janezom v Šentjanžu, si je čas za resno ustvarjanje vzela, ko je njeni štirje otroci niso več potrebovali v tolikšni meri kot takrat, ko še rastejo in odraščajo. Njeno prvo samostojno razstavo je gostil sevniški grad leta 2018, v radeški knjižnici pa je svoja dela postavila na ogled prvič v tej občini. Mojca Musar je sicer po osnovni izobrazbi šivilja, in podobno kot slikanje, ji tudi šivanje predstavlja hobi. Oboje ima svoje zametke verjetno še iz let, ko jo je čuvala stara mama, ki je bila šivilja in da je imela mir pri šivanju, je Mojci dala list papirja, svinčnik in škarje, je opisala povezovalka programa otvoritve razstave Irena Kotestka. Tako se je začelo Mojčino ustvarjanje, ki se je nadaljevalo v osnovnošolski čas z izdelavo plakatov in vabil za šolske prireditve - vsega tega se je lotevala poleg rednih obveznosti pri likovnem pouku, ki je bil njen najljubši predmet.

Slikarskemu ustvarjanju se je lahko posvetila, ko je otroci niso več potrebovali prav vsak trenutek in tako je že sedmo leto članica likoven sekcije ART Lipa KUD Budna vas in Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče. Udeležuje se likovnih delavnic, da nadgrajuje svoje znanje, navdih za slikanje pa najde predvsem v naravi. V zadnjih letih se, po izpopolnjevanju z Eleno Sigmund, risanja loteva bolj premišljeno. Razstavljene slike so ustvarjene z oljnimi in akrilnimi barvami, in imajo veliko barvnih odtenkov, zato je, kot pravi umetnica, izbor slik za razstavo naslovila Simfonija barv.

Kulturni program so oblikovali mladi glasbeniki iz Glasbene šole Laško-Radeče: Iza in Zoja Kalin na violinah pod mentorstvom mag. Maje Glavač, Julija Knez na citrah pod mentorstvom Janje Brlec in Anže Kanduč na diatonični harmoniki pod mentorstvom Borisa Razborška.

Ob koncu se je predsednik DLLU Radeče Ludvik Kos zahvalil ustvarjalki Mojci in moderatorki Ireni, sledilo pa je še druženje ob zakuski in izmenjava vtisov ob pogledih na različna ustvarjena dela izpod čopiča Mojce Musar.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja