Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
16.08.2021
14:00
Irena Zgonc, Radeče
Foto: Doroteja Jazbec
Društvo ljubiteljev likovne umetnosti je znova poskrbelo za popestritev hrama knjig z različnimi motivi, ki so nastali izpod čopiča tokratne razstavljavke Irene Zgonc.

Razstave Irene Zgonc v Knjižnici Radeče

RADEČE Dela so od 26. julija na ogled v radeški knjižnici in si jih bo moč ogledati vse do konca tega meseca. Irena, ki je članica DLLU Radeče še štirinajsto leto, je svoje slike ponudila prvič v Radečah kot samostojna razstavljavka.

Na slikarsko platno je ujela večinoma pokrajinske in stavbne motive iz Radeč in okolice ter tudi od drugod. Razstavo je postavil predsednik DLLU Radeče Ludvik Kos, ki je ob tem izrazil veselje, da lahko vsaj na takšen način domači ustvarjalci razveselijo ljubitelje lepega čisto mimogrede, medtem, ko vrnejo ali si izposodijo knjižnično gradivo.

Irena Zgonc sicer živi v Brezju pri Krmelju in rada riše že vse od časa svojega otroštva naprej. Svojo ljubezen do te veje umetnosti je potrdila z vpisom v šolo za oblikovanje in nadgradila v službenih vodah, ko je delala v kreaciji znane Jutranjke. Pravi, da je vedno slikala, zase, za svojo dušo, ko pa se je ponudila priložnost, se je pridružila Društvu ljubiteljev likovne umetnosti Radeče.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Skorajšnja upokojenka 61-letna Irena se je zato vsakič, ko je le bila priložnost za to, udeleževala likovnih kolonij. Nič ne škodi, da se družiš z ljudmi, s katerimi deliš podobne ali celo enake interese, in da si razširjaš obzorja," pove in na vprašanje, ali je tudi koga v družini navdušila za njej ljubo strast, odgovori pritrdilno: "Tudi hčerka se je našla na tem področju - ukvarja se z grafiko."

Lepo povabljeni, da si ogledate izbor del Irene Zgonc, ki je sicer sodelovala na številnih skupinskih razstavah, tokratna v Knjižnici Radeče pa je njena prva v radeški občini. Sicer je izdelke prvih dveh samostojnih razstav postavila na ogled na Gradu Sevnica in na Razborju.

Doroteja Jazbec

foto: D.J. in arhiv I.Z.

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice