Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.02.2020
07:50
Kulturni praznik v Brežicah
Foto: Posavski muzej Brežice
V Posavskem muzeju Brežice so tudi letos uspešno obeležili slovenski kulturni praznik, saj so kot vsako leto privabili številne obiskovalce.

Slovenski kulturni praznik v Posavskem muzeju Brežice

BREŽICE Praznično soboto so obeležili z javnim vodstvom po razstavi Nevenka in sošolci, ki so ga ob zaključku razstave pripravili njeni avtorji skupaj z direktorico Alenko Černelič Krošelj. Direktorica je obiskovalce tako kot vsako leto popeljala tudi po nekaterih skritih prostorih gradu, tokrat so si ogledali še en del podstrešja.

V muzeju so zelo ponosni, da je bila del lanskoletnega praznovanja tudi razstava likovnih del petih umetnikov, akademskih slikarjev, ki jih je povezala Brežičanka Nevenka Nestić Rušković. Milan Marin, Drago Leskovar, Stanislav Makuc in Irena Čmer so se ob Nevenki Nestić Rušković odločili za vpis na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ko je bil precejšen del njihovega ustvarjalnega življenja na različnih področjih že za njimi, v mladosti pa jim študij na akademiji iz različnih razlogov ni bil omogočen. Svoje sanje so na akademiji s pridnostjo ustvarili, verjeli v svoje danosti, talente in dokazali, da nikoli ni prepozno poseči po več v življenju in doseči svoje cilje.

Fotogalerija (Foto: Posavski muzej Brežice):

Pet različnih slikarskih pogledov na svet ob raznolikih pristopih je bilo v Galeriji Posavskega muzeja Brežice razdeljenih v tri galerijske prostore, vsak je dobil svoj del, v zadnjem delu tretjega prostora pa se je pet sošolcev s svojim delom ponovno združilo in prepletlo svoja sporočila. Ob slovenskem kulturnem prazniku so imeli v Posavskem muzeju Brežice odprta muzejska vrata od 10. do 18. ure.

Posavski muzej Brežice

posavski muzej brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi