Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.11.2019
12:23
Galerija Božidar Jakac, Foto: Alja Fir
Iz Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki v soboto, 23. novembra, vabijo, da sobotno dopoldne preživite ustvarjalno in v družbi umetnosti.

USTVARJALNICA

Na krilih grafike z umetnikom Matjažem Gederjem

Lamutov likovni salon, ob 10. uri

Poleteli bomo na krilih domišljije in ustvarjali grafike v reliefnem tisku ter papirnata letala. Motive grafik bomo ustvarili z odtisovanjem različnih predmetov, blaga in vzorcev. Po navdihu papirnatih letal na razstavi bomo izdelali svoja letala in jih potiskali z enostavnimi štampiljkami in vzorci v grafični tehniki monotipija. Ob koncu bomo priredili tekmovanje v spuščanju letal. Katero bo letelo najdlje? Delavnica je brezplačna in primerna za vse generacije.

Prijave: info@galerija-bj.si / 07 49 88 140.


NANDE VIDMAR: RETROSPEKTIVA

Pogovor z Mišem Vidmarjem

novi prostori GBJ, ob 11. uri

Mišo Vidmar, ki je skrbno hranil likovno dediščino svojega očeta Nandeta Vidmarja, bo v pogovoru odstrl spomine na slikarjevo kompleksno osebnost in razmišljanja o sebi ter družbi v času po drugi svetovni vojni. Njegova pričevanja so še toliko bolj pomembna, ker nam avtor ni zapustil dosti izjav o svojem dojemanju umetnosti in svojih pogledih na svet. Z gostom se bo pogovarjal kustos razstave dr. Robert Simonišek. Pred pogovorom se bomo na kratkem vodstvu skupaj sprehodili po razstavi.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice