Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.09.2020
08:20
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 21. in 27. septembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Krško (21. in 27. september 2020)

 

Corpus Christi

(Boże Ciało, Jan Komasa, Poljska, Francija, 2019)

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca. Corpus Christi je po uspešni premieri v Benetkah navdušil žirije in občinstvo številnih svetovnih festivalov, postal blagajniška uspešnica v domovini in prejel nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

NA SPOREDU:

  • ponedeljek, 21. 9., ob 18. uri
  • ponedeljek, 28. 9., ob 18. uri

Besen

(Unhinged, Scenarij: Carl Ellsworth Režija: Derrick Borte, ZDA, 2020)

Z oskarjem nagrajeni igralec Russell Crowe v eksplozivnem psihološkem trilerju, ki temelji na nečem, kar smo verjetno že vsi kdaj izkusili. Ko banalen prepir med dvema udeležencema v prometu eskalira, postane boj za življenje nemilosten in nepredvidljiv. Vsakodnevni odhod v službo se za Rachel spremeni v nočno moro, ko v prometni konici naleti na tujca, s katerim se spusti v prepir, ker se mu ne želi opravičiti. Enostavno se je znašla na napačnem mestu ob napačnem času, zato bo on poskušal uničiti vse, do česa je njej mar. Razočaran v življenju, psihično nestabilen in nasilen, se tujec odloči za maščevanje in jo zasleduje po celem mestu, v nameri, da ubije njo in njene najbližje.

NA SPOREDU:

  • ponedeljek, 21. 9., ob 20.30 uri

Ostržek

(Pinocchio Matteo Garrone / Italija, Francija / 2019 / 125 min / podnapisi, italijanščina / 8+)

Režiser Matteo Garrone (Gomora, Resničnost) in igralec Roberto Benigni vdahneta novo življenje priljubljeni zgodbi o leseni lutki, ki oživi v rokah starega rezbarja.

NA SPOREDU:

  • torek, 22. 9., ob 18. uri

Prvič narazen

(After we Collided, scenarij: Anna Todd, Mario Celaya, režija: Roger Kumble, ZDA, 2020)

Nadaljevanje velike uspešnice o ljubezni in strasti dveh mladostnikov, ki ne pozna meja, posnete po knjižni uspešnici pisateljice Anne Todd in razglašene za novo globalno senzacijo, kot je Somrak saga in erotično-romantična trilogija Petdeset odtenkov sive. Po burnem začetku zveze in šokantnem odkritju, morata Tessa in Hardin najti način, kako nadaljevati svojo ljubezensko zgodbo. Ali lahko preživi ljubezen, ki ne pozna meja? Tessa počasi začne spoznavati, da lahko vse izgubi, Hardin pa ugotavlja, da nima kaj izgubiti – razen nje. Ali se je zares pripravljen spremeniti zaradi ljubezni? Koliko je ona pripravljena oprostiti in še bolj pomembno, ali ji je slika prihodnosti s Hardinom sploh všeč?

NA SPORED:

  • torek, 22. 9., ob 20.15 uri
  • petek, 25. 9., ob 20 uri
  • nedelja, 27. 9., ob 18. uri

Rocca spreminja svet

(Rocca verändert die Welt, Katja Benrath, Nemčija, 2019)

Sodobna, astronavtsko razigrana različica legendarne Pike Nogavičke je film, poln humorja in akcije, ki skozi družbenokritično lečo optimistično poudarja vrednote prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, zaupanja in odgovornosti.

NA SPORED:

  • nedelja 27. 9., ob 16. uri

Novi mutanti

(New Mutants, Josh Boone, ZDA, 2020)

Serija Marvelovih stripov Novi mutanti se je prvič pojavila leta 1982. Novi mutanti so bili mladi študenti šole za nadarjene profesorja Charlesa Xavierja, zelo podobni originalnim Možje X stripom. Vendar pa je to edinstvena in izvirna zgodba, ki nas popelje v popolnoma novi svet, drugačna od katerekoli druge zgodbe iz Marvel sveta. Ton je presenetljiv, žanr nepričakovan, režija pa skrivnostna.

NA SPORED:

  • nedelja, 27. 9., ob 20. uri
  • sreda, 30. 9., ob 18. uri
krško
kino spored
napovednik
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja