Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.10.2020
10:34
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 7. 10. in 9. 10. 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Krško (7. 10. - 9. 10. 2020)

 

Milost

(Roubaix, une lumière, Arnaud Desplechin, Francija, 2019, 119 minut)

Božična noč v Roubaixu. Policijski načelnik Daoud križari skozi mesto, v katerem je odraščal. Goreči avtomobili, nasilni obračuni … Njegova ekipa, ki se ji je nedavno pridružil sveže diplomirani Louis Coterelle, raziskuje primer umorjene starke. Zaslišani sta njeni sosedi, mladi ljubimki Claude in Marie. Dekleti sta revni, zasvojeni ...

NA SPOREDU:

  • sreda, 7. 10., ob 19. uri
  • torek, 13. 10., ob 20. uri

Troli na svetovni turneji

(Trolls World Tour, Walt Dohrn, ZDA, 91 minut)

Priljubljeni Troli se vračajo! Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je dobila svoje nadaljevanje, saj se mala bitja, ki ljubijo ples in glasbo, vračajo na velike ekrane. Troli bodo v novih dogodivščinah spoznali, da niso sami ter da je poleg njih še pet različnih plemen Trolov, ki ima vsak svojo zvrst glasbe. Ustvarjalci animacij Shrek in Mali šef predstavljajo novo glasbeno pustolovščino, v kateri bo predstavljena izvirna glasba Justina Timberlaka, ki si je za svojo skladbo Can't Stop the Feeling! v prvem delu animacije prislužil nominacijo za oskarja. Na režiserski stolček je sedel Walt Dohrn (ki je sorežiral prvi del Trolov), producentka animacije pa je Gina Shay. Sodelujeta tudi sorežiser David P. Smith in koproducentka Kelly Cooney Cilella, ki sta oba sodelovala pri prvem delu. Svoja glasova bosta znova posodila igralca Anna Kendrick in Justin Timberlake.

NA SPORED:

  • četrtek, 8. 10., ob 18. uri
  • torek, 13. 10., ob 18. uri

Sinonimi

(Synonymes, Nadav Lapid, Francija, Izrael, Nemčija, 2019)

Emile in Caroline v zapuščenem pariškem stanovanju najdeta golega in prezeblega mladeniča brez vsakršnega dokumenta. Kmalu izvesta, da se je neznanec izraelskega rodu odločil, da bo Francija njegova nova domovina, in mu skleneta pri tem pomagati. Čeprav je Yoavu nova kultura neznana, trmasto vztraja pri svoji odločitvi. Z izraelsko-francoskim slovarjem v rokah tava po mestu in neprestano ponavlja nove besede; obiskuje tečaj za tujce in se preživlja s poziranjem za pornografsko spletno stran. Mu bo uspelo?

NA SPORED:

  • četrtek, 8. 10., ob 20. uri
  • sreda, 14. 10., ob 19. uri

Mladi Ahmed

(Le Jeune Ahmed, Jean-Pierre in Luc Dardenne, Belgija, Francija, 2019)

Brata Dardenne, znana po globoko človečnih, družbeno angažiranih dramah iz življenja delavskega razreda (Rosetta, Fant s kolesom), se tokrat lotita zgodbe o vplivu verskega fanatizma na mladega človeka. Nagrada za najboljšo režijo v Cannesu. Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

NA SPORED:

  • petek, 9. 10., ob 18. uri
  • sobota, 17. 10., ob 20. uri

Salon pri Romy

(Kapsalon Romy, Mischa Kamp, Nizozemska, Nemčija, 2019)

Romy živi sama z mamo, ki po novem dela vse do večera. Deklica tako popoldneve preživlja pri babic Stine, ki sama še vedno vodi svoj frizerski salon. Z njim je polno zaposlena in za Romy nima veliko časa. Nekega dne babica kupi novo blagajno, saj se zadnje čase kar naprej moti pri seštevanju. A uporaba nove blagajne ji ne gre najbolje od rok, zato ji na pomoč priskoči Romy. Kmalu ji pomaga tudi pri pospravljanju, kuhanju kave in drugih malih frizerskih opravkih. Njuno druženje zdaj postane nadvse zabavno in obema v veliko veselje. A babica postaja čedalje bolj zmedena, izgublja in pozablja stvari. Po nekaj nenavadnih nezgodah jo končno odpeljejo k zdravniku, kjer ji diagnosticirajo Alzheimerjevo bolezen. Babičino življenje se čez noč obrne na glavo, Romy pa se odloči, da ji bo pomagala ne glede na vse.

NA SPORED:

  • petek, 9. 10., ob 20. uri
  • sreda, 21. 10., ob 19. uri
kino spored
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja