Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
13.05.2019
13:31
Foto: Knjižnica Brežice
V petek, 10. maja 2019, so se v popoldanskih urah zbrali v Knjižnici Brežice in nestrpno pričakovali nočno dogajanje. Z uvodnim spoznavnim krogom so si izmenjali bralne predloge in pričeli druženje.

Mini Bologna nas je popeljala po svetu, tokrat brez potnega lista, le ob prisotnosti odličnega vodiča Draga Pirmana. Spoznavali smo različne države, njihove jezike in pisave. Prebirali smo slikanice iz različnih koncev sveta in jih primerjali med seboj. Kako se ista vsebina prebere drugače in ilustracija izgleda branju primerno, se lahko prepričate na mladinskem oddelku, kjer se razstava nahaja.

Knjižno potovanje nas je utrudilo in razveselili smo se večerje. Ob hrani in klepetu je čas hitro minil in že smo spoznavali svetovno znane osebe, Andersenovo življenje in značilnosti pravljic. Od Kralja pravljic pa smo odšli na delavnice. Knjižničarki Andreji in gostja Martina smo pripravile športno, kulinarično in aranžersko ustvarjanje. Izpod spretnih in ustvarjalnih rok so nastali lični izdelki, okusna polnočna malica in zajtrk, padali pa so keglji.

Malce okrepčani smo se napotili v zgornje prostore, kjer smo se poizkusili v nočnih igrah in iskanju skritega zaklada med knjižnimi policami. Sledilo je poslušanje pravljic v nočnih urah, ko je bila večina mlade druščine že v spalnih vrečah. Spanje nam je dobro delo.

Jutranje sonce pa je zgodaj prebudilo tudi Andersenovo druščino in prišel je čas za odličen zajtrk. Izdelki, ki smo jih sami pripravili v nočnih urah, so nam zelo teknili. Malce utrujeni, a polni vtisov smo zapustili knjižnico. Za finančno podporo letošnjega druženja se zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav. Znova pa se vidimo na Noči z Andersenom 2020.

Andreja Dvornik in Andreja A. Kos, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja