Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
29.10.2019
14:45
Veljko Jukič
Foto: Knjižnica Brežice
Ob občinskemu prazniku so v četrtek, 24. oktobra 2019, v Dvorani Savice Zorko gostili
avanturista, svetovnega popotnika, motorista in karateista Veljka Jukiča.

Veljko Jukič se predstavi

BREŽICE V svojem življenju je prepotoval ogromno kilometrov ter kot fotoreporter in novinar poročal z raznih dogodkov, še posebej z dirk motorjev in Formule ena. Naš gost je samopredstavitev začel z lomljenjem opek, ki ima v karateju prav posebno mesto. Sledil je prvi niz kat mladih karateistov karate šole Yuki. S svojimi nastopi so skrbeli za posebno vzdušje in uvajali nove vsebinske dele predstavitve.

Kot fotoreporter

V prvem delu smo spoznali Veljka Jukiča kot fotoreporterja in izvedeli, kako se je ta del njegove življenjske poti začel z odličnim uspehom ob koncu šolskega leta v osnovni šoli. Takrat si je za nagrado izbral obisk Formule ena in z njo ostal povezan vse do danes.

Kot karateist

Po slikovitih zgodbah iz njegove preteklosti, vezanih tudi na motokros in začetke karateja, se je v drugem delu posvetil predstavitvi karate šol in Japonske. Izvedeli smo zanimiva dejstva o tej deželi in njeni zgodovini ter nekaj več tudi o Okinawi.

Kot avanturist

Predzadnji nastop mladih karateistov je naznanil zadnji vsebinski del Jukiča kot avanturista. Z ogledom diapozitivov s Camel Trophyja 1989 in živim pripovedovanjem smo lahko spoznali, kako nevarno je bilo življenje avanturista. Terjalo je odlično fizično in psihično pripravljenost za vse prepreke in nepričakovane situacije, ki so se pojavljale na poti.

Z opisom zanimivih doživetij iz sveta Formule ena in motokrosa smo četrtkov večer zaključili. V dvorani ni manjkalo niti predmetov in fotografij, povezanih z Jukičevim delovanjem, ki so do nadaljnjega na voljo za ogled na strokovnem oddelku Knjižnice Brežice.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja