Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
28.03.2022
11:34
Petra Kampl Petrin
Foto: Društvo Imstori
V soboto so v Kavarni Zvezda Krško odprli razstavo likovnih del Šablonskost, avtorice Petre Kampl Petrin, na kateri sta kot glasbena gosta nastopila Anamarija Božič in Urban Učanjšek.

V Krškem razstava Petre Kampl Petrin

KRŠKO  Slike, za katere avtorica pravi, da so nekakšen hibrid med slikarstvom in grafiko, so nastale z nanašanjem barve in akrilnih sprejev na platno. Elemente nanaša s šablonami, ki jih je večino izdelala sama.

Z razstavo avtorica išče odgovore na vprašanja, kako družba vpliva na življenje posameznika z nekimi šablonskimi zahtevami (kaj bi moral delati, koliko zaslužiti, kje in kako živeti, kakšen avto vozit, da bi bil srečen in uspešen) in kakšne so lastne potrebe in želje - išče individualni izraz znotraj omejenega okvirja pričakovanega. Elementi so konfuzno nanešeni na platno kot odraz današnjega negotovega časa (korona, vojna) in prikazujejo nemir. Avtorica uporablja kontrastne ekspresivne barve.

Fotogalerija (Foto: Društvo Imstori):

Petra, Ptujčanka, ki jo je poklicna pot pred petnajstimi leti povabila v Krško, ljubiteljsko ustvarja na področju likovne in literarne umetnosti. Kot sama pravi, jo je nad umetnostjo navdušil njen stari oče, ki je letos praznoval častitljivi 102 leti. Svoja dela je do sedaj samostojno razstavljala v Sevnici, večkrat letno pa sodeluje na skupinskih razstavah kot članica Društva likovnikov OKO Krško. V letu 2021 je bila nagrajena na likovnem natečaju Mežanovi dnevi na Ptuju. Uspešna pa je tudi na literarnem področju, saj je konec leta 2021 prejela drugo nagrado na natečaju Espressne zgodbe Založbe Beletrina. Redno ustvarja v KUD Libru in na (Re)Kreativnih delavnicah pod mentorstvom Stanke Hrastelj.

Vabljeni na ogled razstave Šablonskost, avtorice Petre Kampl Petrin, v Kavarno Zvezda Krško, ki bo na ogled do konca meseca aprila.

Društvo Imstori

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja