Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
19.09.2022
20:24
Obisk v Kulturnem domu Krško
Grafika: ePosavje.com
V Kulturnem domu Krško so po dveh sezonah v znamenju epidemije COVID-19 zadovoljni z obiskom v letošnjem letu. V prvih šestih mesecih so presegli lanski celoleten obisk.

V Kulturnem domu Krško zadovoljni z obiskom

KRŠKO V Kulturnem domu Krško so ob polletju letošnjega leta zabeležili več kot 41.000 obiskovalcev in s tem krepko presegli obisk v vsem letu 2021. V lanskem letu so namreč zabeležili dobrih 33.000 obiskovalcev, v prvi polovici lanskega leta dobrih 6500 obiskovalcev. Za obdobje po epidemiji COVID-19 imajo program pripravljen, zagotavlja direktorica Kulturnega doma Krško Darja Planinc. "Tudi volja ljudi, občinstva je takšna, da radi prihajajo na dogodek in res upam, da nam bodo vse razmere naklonjene in da bomo lahko realizirali ves načrtovan program," dodaja.

Kako je s kino predstavami?

Na vprašanje, kakšen je odziv gledalcev na filmski program v Kulturnem domu Krško, direktorica odgovarja, da je vse odvisno od filmov v ponudbi. "Dobro je obiskan otroški kino program, nekaj manj drugi kino spored." Tudi slovenski filmi so dobro obiskani in gledani.

Film Orkester v konkurenci za tujejezičnega oskarja

"Zadnji film Orkester, kot predlagani film za tujejezičnega oskarja, je bil minuli petek en lep program. Zavrteli smo sam film, pred filmom je pogovorni večer naredil Pihalni orkester Krško in pogovor s koproducentko filma. Pri slovenskih filmih se trudimo narediti obfilmski program in povabiti sodelujoče avtorje, tokrat nam je uspelo in držimo pesti za tujejezičnega oskarja," še dodaja Darja Planinc.

kulturni dom krško
krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja