Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
08.07.2021
19:21
Foto: KUD Liber
V Mencingerjevi hiši v Krškem je na ogled razstava Mateje Gačič Portreti Krškega. Portreti so nastali v sklopu snemanja virtualne osrednje proslave ob prazniku Krajevne skupnosti mesta Krško.

Portreti Krškega Mateje Gačnik

V Mencingerjevi hiši so 23. junija kot zadnjega od dogodkov v sklopu praznika Krajevne skupnosti mesta Krško odprli razstavo Portreti Krškega, kjer so na ogled fotografije portretov občanov avtorice Mateje Gačnik.

Kot so sporočili iz Kulturno umetniškega društva Liber, so portreti nastali v sklopu snemanja virtualne osrednje proslave ob prazniku krajevne skupnosti, za katero je Mateja skupaj z bratom Juretom poskrbela za snemanje in postprodukcijo filma. "V portretih smo spoznali nekatere družine starega Krškega, o katerih lahko prebiramo v knjigi Ivana Sterleta: Kronika starega Krškega in njegovih meščanov. S projektom smo poiskali njihove potomce in sorodnike, pobliže in na kratko spoznali njihovo zgodovino in njihovo delo. Nekatere spomine in fotografije izbranih družin, ki so z veseljem pristopile k sodelovanju, so prav tako na ogled v razstavi kot tudi v filmu Proslava ob prazniku Krajevne skupnosti mesta Krško."

Fotogalerija (Foto: KUD Liber):

Projekt Portreti Krškega je idejna zasnova režiserke in scenaristke proslave Darje Dobršek. Skupaj z Matejo bosta nadaljevali s projektom, zato si lahko v prihodnosti obetamo nove izdelke in predstavitve življenja v Krškem nekoč skozi oči njegovih meščank in meščanov. 

(KUD Liber, eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja