Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
22.07.2021
10:32
Valvasorjeva knjižnica Krško
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško
Valvasorjeva knjižnica Krško je v obdobju velikih sprememb in pridobitev. V starem mestnem jedru Krškega pospešeno raste prizidek h knjižnici, v katerega naj bi se preselili v prvi polovici leta 2022.

Iščejo novo celostno grafično podobo

Naslednja faza bo obnova kapucinskega samostana iz 17. stoletja, kjer knjižnica deluje zadnja desetletja. Nova knjižnica bo prepletala in povezovala preteklost in tradicijo s prihodnostjo. Hkrati želi biti tradicionalna, že poznana in varna ter kot sodobno kulturno, informacijsko, družabno in izobraževalno središče vstopati v prihodnost.

Novi prostori in nova podoba zahtevajo tudi drugačno, osveženo grafično pojavnost knjižnice. Njen logotip se v enaki in nespremenjeni podobi uporablja že četrt stoletja. Čeprav je znak knjižnice vizualno dobro prepoznan in precej ustrezno implementiran v grafično komunikacijo, zahteve današnjega časa kažejo, da trenutna grafična podoba ni zadostna za vse oblike sodobnega komuniciranja. S prenovo celostne grafične podobe si želijo svojo zgodbo in dejavnost prikazovati s kar najboljšim likovnim nagovorom.

K sodelovanju vabijo avtorje, oblikovalce, ki bodo z unikatnim in nezamenljivimi znakom znali povezati tradicijo in sodobnost z upoštevanjem temeljnega poslanstva knjižnice in knjige. Predloge pričakujejo do konca avgusta. O izboru bo odločala strokovna komisija.

Več o razpisu in prijavi lahko najdete na spletni strani Valvasorjeve knjižnice Krško, na povezavi TUKAJ.

Valvasorjeva knjižnica Krško

valvasorjeva knjižnica krško
krško
oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja