Skip to main content
V Posavju 0.6° C Sobota, 27. 2024
13.07.2023
08:09
MePZ Viva Brežice
Foto: ePosavje.com
Članice in člani Mešanega pevskega zbora Viva Brežice so se iz pevskega tekmovanja v Grčiji domov vrnili z dvema zlatima medaljama in s posebno nagrado za izvedbo pesmi.

Iz Grčije z dvema medaljama in posebno nagrado

BREŽICE Mešani pevski zbor Viva Brežice je na tekmovanju v Prevezi v Grčiji prejel dve zlati medalji ter posebno nagrado za izvedbo sodobne pesmi Vesna, ki je delo sodirigenta Krištofa Strnada. "Tekmovali smo v dveh kategorijah, dobili smo dve zlati medalji. Prejeli smo tudi posebno nagrado za mojo skladbo Vesna - boginja pomladi, za izvedbo sodobne kompozicije," je povedal Strnad.

Zadnja turneja dirigentke Simone Rožman Strnad

To je bila tudi zadnja turneja dirigentke zbora Simone Rožman Strnad. "Za mojo zadnjo turnejo je bilo to res nekaj izjemnega. Zbor je funkcioniral, blestel je na odru. Izkazalo se je, da so izjemna ekipa, izjemni pevci, izjemna družba. Čudovit poslovilni dogodek tudi zame. Moram izpostaviti trenutke na odru, ki so bili tako intimni in smo si na odru drug drugemu podelili najlepše kar je - totalno predanost z ene in druge strani. Potem lahko pride tudi do krasnih izvedb. Ti momenti so tako dragoceni, to je čudovit življenjski blagoslov, ki ga imam privilegij živeti," dodaja.

brežice
mepz viva

Pridružite se nam

Novice iz Posavja