Skip to main content
V Posavju 14.4° C Nedelja, 28. 2024
03.12.2023
09:38
Foto: Občina Sevnica
Tjaša Mesinger s filmom, ki slavi dediščino in naravo Sevnice, doživlja mednarodni uspeh. Njeno delo 'Voščene zgodbe' združuje umetnost in tradicijo v edinstveni izraz lokalne identitete.

Priznanje za najboljšega mladega režiserja na mednarodnem festivalu

Sevničanka Tjaša Mesinger, idejna avtorica sevniškega spominka Voščene zgodbe (An Apple, a Bee and a Tree), je v sklopu predstavitvenih aktivnosti za ta unikatni izdelek skupaj s svojo ekipo ustvarila promocijski filmček z istoimenskim naslovom.

Promocijski film je na mednarodnem tekmovanju Food Film Menu, v katerem je sodelovalo 54 filmov, prejel priznanje v kategoriji Best Young Director. Priznanje je v Gironi v Španiji na Gironskem filmskem festivalu podelil Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT). Film nosi pomembno sporočilo dediščine, tradicije in neokrnjene narave naših krajev.

Spomnimo, darilni paket Voščene zgodbe/An Apple, a Bee and a Tree je nastal kot nadgradnja že tako priljubljenih Čeberol’c Tjaše Mesinger v sodelovanju s KŠTM Sevnica in nosi certifikat kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium, katere lastnik je Občina Sevnica, koordinacija aktivnosti znotraj znamke pa je v domeni KŠTM Sevnica.

Paket Voščene zgodbe je lahko lepo darilo za prihajajoče decembrske dni in ga je po predhodnem naročilu mogoče kupiti tudi v Doživljaju, Glavni trg 19 v Sevnici ali na spletni strani Kreativnega zavoda Art Kamra.

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja