Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
06.12.2019
21:27
Foto: Luksuz produkcija
V Društvu zaveznikov mehkega pristanka (DZMP) so na podlagi poziva za mednarodni festival Luksuz poceni filma, ki bo naslednji vikend v Krškem, prejeli 340 filmov.

V glavni program so uvrstili 22 kratkih filmov

17. mednarodni festival Luksuz poceni filma

Kot pravijo v DZMP, so po napornem delu selektorice v otroški program uvrstili 10 kratkih filmov mladih avtorjev in avtoric iz 6 držav. V glavni program festivala so uvrstili 22 kratkih filmov iz 11 držav srednje, vzhodne in južne Evrope.

Kratkometražna in nizkoproračunska produkcija

Na festivalu bodo predstavili kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo igranih, dokumentarnih in eksperimentalnih družbeno angažiranih filmov, zlasti mlajših avtorjev, ki so nastali v tradicionalnih ali “garažnih” produkcijah, klubih, v nekomercialnem in neinstitucionalnem okviru ter pomenijo alternativno kulturno medijsko podobo v odnosu do sicer dominatne množične mainstreamske distributerske ponudbe.

Luksuz festival poceni filma kot filmski inkubator

Festival Luksuz festival poceni filma so prvič piripravili leta 2003 z namenom promocije in vzpodbujanja nizkoproračunske filmske produkcije kot dela procesa demokratizacije medijev, kar je omogočil predvsem tehnološki napredek. Digitalizacija je namreč tehnologijo pocenila in naredila dostopno širši javnosti, predvsem pa mladim avtorjem in drugim zapostavljenim družbenim skupinam, da svoje poglede, stališča in kritike izrazijo prek videa, filma, spleta ali ostalih sodobnih medijev.

(bš)

krško
luksuz produkcija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja