Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
02.12.2019
11:55
Zaključek projekta Posavci beremo skupaj
Foto: Knjižnica Brežice
V Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice so prejšnji četrtek zaključili že deveto sezono projekta Posavci beremo skupaj.

Posavci beremo skupaj združil posavske bralce

BREŽICE Projekt Posavci beremo skupaj v preteklih mesecih potekal v Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Sevnica in naši domači brežiški knjižnici. Bralci so si štirideset naslovov predlaganih knjig letos izposodili čez 1.000-krat, bralo je več kot 150 Posavcev in jih 86 prejelo knjižno nagrado, od tega 12 v Knjižnici Brežice. Letos z izbranim romanom, ki ga je podarila Knjižnica Sevnica.

Zaključek bralnega projekta

Ob tednu slovenskih splošnih knjižnic in dnevu filozofije, oboje so obeležili prejšnji teden, so letošnjo zaključno prireditev projekta Posavci beremo skupaj organizirali v znamenju pisane besede, ki se prepleta s filozofsko mislijo, ter gostili dr. Izarja Lunačka. Kot so videli, pri njem beseda ni le pisana, temveč upodobljena tudi z risano podobo. Ta prepletenost ga spremlja že celo življenje, saj se je že z izbiro študija odločil za slikarstvo ter dvopredmetni študij filozofije in primerjalne književnosti.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

V svoji doktorski disertaciji se je osredotočil na povezavo humorja in religije, danes pa nadaljuje svoje stripovsko ustvarjanje v smeri humorja. Pri tem želi dosegati obliko duhovitosti, ki je sicer značilna za stand up komike in jo je nekoliko težje upodobiti s stripom. Predstavljena knjiga je nastala kot zbirka prispevkov bloga, ki ga je pisal za spletno obliko časnika Delo. V njej se dotakne veliko raznolikih tematik, tako družbenih in političnih kot tudi povsem življenjskih in vsakdanjih. Ob vsaki zgodbi pa nasmeji z večplastno duhovitostjo, ob kateri postanejo še tako težke teme bolj vsakdanje in lahkotne.

(Knjižnica Brežice, bš, eP)

knjižnica brežice
valvasorjeva knjižnica krško
knjižnica sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice