Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
29.06.2021
12:09
Zgodovina gradu Šrajbarski turn
Foto: Anton Hruševar
Po dolgih desetletjih popolne pozabe in odrinjenosti so v Krajevni skupnosti Leskovec ob izvedbi neutrudnih članov Kulturnega društva Leskovec pripravili prireditev o zgodovini gradu Šrajbarski turn.

O zgodovini gradu Šrajbarski turn

KRŠKO Zanimive zgodbe, zanimivi nastopi in seveda v ta namen ponovno pripravljeno grajsko "gledališče" v vrtu botanika evropskega formata Alfonza Paulina, je dalo prireditvi poseben pečat in hkrati nikogar ni pustilo povsem ravnodušnega. Seveda nam vsem, ki se kakorkoli trudimo okoli prihodnosti tega grajskega bisera, to daje moč za delovanje v naprej in pripravo podobnih dogodkov, na tem istem mestu, tudi v bodoče.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Ob vsem tem velja omeniti, da je Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije poskrbelo (končno) za čiščenje okolice in dvorišča gradu. V pripravi so projekti prenove grajske strehe in, v letu 2022 sledi prenova strehe.

Ampak ena velika hvala pa gre KZ Krško, Vrtnarstvo Tomažin s Senuš in "anonimnim" prostovoljcem, ki so poskrbeli, da je grajski vrt "spet nečemu podoben". Vendar vsega še ni konec. Na vrsti je vzdrževanje vrta oz zelenice in nadaljevanje poti v smeri obnove in oživljanja gradu. Prisrčno vabljeni!

Vir: KS Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar

kd leskovec pri krškem
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi