Skip to main content
V Posavju 29.1° C Torek, 16. avgust 2022
10.06.2020
10:37
Aktivnosti VGC Posavje
Foto: VGC Posavje
V mesecu maju in juniju so znova stekle aktivnosti v okviru programa Večgeneracijski center Posavje, ki ga v Sevnici izvaja družinski inštitut Zaupanje.

Aktivnosti Večgeneracijskega centra Posavje znova zaživele

Nadaljevali smo s srečanji prostovoljcev, s katerimi smo za ponovno uporabo pripravili prostor v mladinskem centru, udeležili smo se popotovanja po tematski poti Gozd je kultura in razstave fotografij Vinka Šeška, ki je v organizaciji KŠTM Sevnica potekala na sevniškem gradu. Nadaljevali smo tudi s srečanji prostovoljcev v okviru Akademije za mladinsko prostovoljsko delo. Veselilo nas je tudi, da smo lahko v živo zaključili tečaj slovenskega jezika za priseljence, ki je potekal vse od oktobra lanskega leta in se ga je udeleževalo približno 20 priseljencev. Nadaljevali smo z izvajanjem preventivnih delavnic za otroke in mladostnike, v mesecu avgustu pa bomo tudi letos organizirali sproščeno počitniško druženje za osnovnošolce, ki bo potekalo vsak delovni dan med 10. in 15. uro v prostorih mladinskega centra Sevnica.

Program Večgeneracijski center Posavje v Sevnici sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in Evropski socialni sklad ter Občina Sevnica. V program je v Sevnici letno vključenih več kot 300 uporabnikov. Več informacij o programu je dostopnih na spletni strani večgeneracijskega centra (www.vgc-posavje.si) ter na elektronskem naslovu vgc.posavje.sevnica@gmail.com.

Družinski inštitut Zaupanje
Margareta Lešnik, strokovna sodelavka

sevnica
večgeneracijski center posavje

Pridružite se nam