Skip to main content
V Posavju 2.9° C Sreda, 30. november 2022
23.11.2022
09:05
1. nagrada, idejni natečaj za Bazen Krško
Grafika: arhiv ePosavje
Kot je razvidno iz javno dostopnih virov, je Mestna občina Krško konec prejšnjega tedna objavila odločitev o oddaji javnega naročila za izdelavo projektne dokumentacije za projekt Bazen Krško.

Izdelava projektne dokumentacije za Bazen Krško

KRŠKO Potem ko so konec julija predstavili najboljše idejne zasnove za nov zimski pokriti bazen na območju Stadiona Matije Gubca v Krškem in napovedali pogovore o pripravi projektne dokumentacije za bazen, so štiri mesece pozneje na Mestni občini Krško objavili odločitev, da bodo lahko zmagovalci idejnega natečaja začeli s pripravo projektne dokumentacije.

Zmagovalec javnega natečaja naredi tudi projektno dokumentacijo

Kot pravijo v odločitvi, so javno naročilo "Izdelava projektne dokumentacije za Bazen Krško" oddali ponudniku BAX studio architecture, s.i.p., iz Barcelone. "V obravnavanem primeru je naročnik ugotovil, da so izpolnjeni pogoji za izvedbo postopka v skladu z b) točko četrtega odstavka 46. člena ZJN-3 za storitve, ki se na podlagi predhodno izvedenega projektnega natečaja, organiziranega v skladu s tem zakonom in v skladu s pravili, določenimi v projektnem natečaju, oddajo zmagovalcu ali enemu od zmagovalcev projektnega natečaja," pravijo v objavljenem dokumentu. 

Po dodatnih pogajanjih še znižali ceno

V povabilu k oddaji ponudbe s pogajanji brez predhodne objave so povabili izdelovalca prvonagrajene rešitve in do roka je pravočasno prispela ponudba v višnii 673.440 evrov z DDV. Po pregledu ponudbe in dodatnih poizvedovanjih so ugotovili, da ni razlogov za izključitev ponudnika ter da izpolnjujejo pogoje za sodelovanje. Nato so na dodatnih pogovorih Krčani uspeli že znižati ponujeno ceno za pripravo projektne dokumentacije na 602.680 evrov z DDV.

"Naročnik bo nemudoma pristopil k podpisu pogodbe"

"Naročnik je prejel samo eno ponudbo, zato v skladu z 92. členom ZJN-3, ne bo upošteval obdobja mirovanja in bo nemudoma pristopil k podpisu pogodbe," še pišejo v javno dostopnih dokumentaciji.

Bazen Korčula

Zimski plavalni bazen dimenzij 33 x 25

V zmagovalni idejni rešitvi za umestitev zimskega plavalnega bazena na območju Stadiona Matije Gubca v Krškem so predvideli, da bo nov objekt, v katerem bosta večji plavalni bazen v dimenzijah 33 x 25 metrov (z 12 progami) in manjši bazen za učenje plavanja, z bazenskim platojem s tribunami in servisnim programom. 

Korčula, Sesvete, Slavonski Brod

Zimske bazene takšnih dimenzij, kot ga bodo imeli v Krškem, imajo sosedje Hrvati. Nam najbližji bazen takšnih dimenzij je v Sesvetah v Jelkovcu, na fotografiji zgoraj je objekt bazena na otoku Korčula, v Slavonskem Brodu pa imajo poleg zimskega plavalnega bazena 33 x 25 metrov tudi zunanji olimpijski bazen. Kar so v našem soočenju pred županskimi volitvami prejšnji četrtek izpostavili tudi kandidati za župana.

Štirje kandidati za župana o bazenu

Na četrtkovem soočenju kandidatov za župana Mestne občine Krško smo jih povprašali tudi o tem, kdaj bodo v Krškem dobili bazen. Vsi štirje sodelujoči so se strinjali, da bi bazen morali dobiti čimprej in po postavitvi zimskega bazena narediti tudi poletni bazen. "Bazen takoj, realizacija, izgradnja, ampak hkrati tudi priprava dokumentacije o njegovi razširitvi. Ker športne panoge, ki obstajajo - skoki v vodo, podvodni hokej, vaterpolo, ta bazen tega ne bo omogočal. Lokacija bi lahko bila tudi boljša, ampak ne gremo drugam, ker bomo spet 16 let delali bazen. Lokacija bi bila boljša v bližini ene šole. Največ sončnih ur je na lokaciji Črnile v Leskovcu," je med drugim na vprašanje o bazenu odgovoril eden od sodelujočih kandidatov Janez Kerin, ki se je poleg Dušana Šiška uvrstil v drugi krog županskih volitev 4. decembra.

bazen krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja