Skip to main content
V Posavju 13.5° C Četrtek, 29. september 2022
25.03.2022
13:26
Vrtec Najdihojca Dobova
Grafika: ePosavje.com
85 otrok, ki obiskuje dobovski vrtec Najdihojca, se je zdaj preselilo v nove prostore. Nanje so čakali skoraj dve leti, v vmesnem času pa so imeli prostore v dobovski osnovni šoli.

Igralnice večje in lepše, tudi z novimi igračami

BREŽICE Najmlajše v novem vrtcu v Dobovi smo obiskali prejšnji teden, ko so se še privajali na nove igralnice in novo igrišče. Novega zunanjega igrišča so se še najbolj razveselili vrtčevski otroci. Izhod na igrišče je možen kar iz igralnic v pritličju. V pritličju so tri igralnice, v prvem nadstropju sta še dve. Igralnice niso le večje in lepše, ampak tudi opremljene z novimi igračami.

"Velika pridobitev za vse"

Pridobili so tudi zbornico za strokovne delavke, kabinet za pomočnico ravnateljice, razdelilno kuhinjo in večnamenski prostor za druženja, roditeljske sestanke in manjše proslave. Kot nam je povedala ravnateljica Vrtca Najdihojca Dobova Tamara Ogorevc, je vrtec velika pridobitev za vse v kraju in širše. "V prvi vrsti smo rešili prostorsko stisko, imamo odlične pogoje za delo strokovnih delavk, odlične pogoje za otroke, kjer se lahko uživajo in igrajo."

Dva milijona evrov

"V novem vrtcu imamo prostor za arhiv, prostore za didaktične pripomočke. Imamo tudi svetovalni kotiček, ki je namenjen strokovnem delu in otrokom s posebnimi potrebami," dodaja ravnateljica. Vrednost novega petoddelčnega vrtca je znašala okoli dva milijona evrov, Občina Brežice pa je zanj pridobila odobrena sredstva sofinanciranja s strani EKO sklada in Ministrstva za izobraževanje v skupni višini enega milijona evrov.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

šole v posavju
brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam