Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sreda, 5. oktober 2022
13.06.2019
13:48
Grafika: Ansat TV
Brežice, moje mesto 2019. Od 24. do 30. junija bo v Brežicah zelo živahno. Kaj vse so pred festivalom povedali župan Ivan Molan, Nuša Derenda, Mateja Gerjevič, Primož Kozmus in Katarina Hauer? Več:

Brežice, moje mesto 2019

Od 24. do 30. junija v Brežicah

BREŽICE Tokratni festival bo že 15. leto zapored. Začel se bo v ponedeljek, 24. junija, z Dnevom kruha, vina in salam na Gradu Brežice, nadaljeval v sredo, 26. unija, z Dnevom muzeja, Kuhno na ulci in Nušinim večerom, v petek, 28. junija nastopajo Siddharta in Manouche, v soboto pa po Škratovi čarovniji sledi Tek s Primožem Kozmusom in koncertom Gibonnija, skupine Elemental, pride tudi Nika Zorjan. Festival se bo nato zaključil v nedeljo z bosonogim pohoom na Sveti Vid ter končal na ŠRC Grič.

Molan: "Verjamem, da je v tem delu Slovenije eden največjih in najbolj prepoznavnih festivalov"

"Namen festivala je bil oživeti staro mestno jedro in povezati našo turistično ter ostalo ponudbo. Veseli me, da je festival vsako leto bolj bogat," ob tem pove brežiški župan Ivan Molan. "Upam, da nam bo vreme naklonjeno in bomo letos doživeli rekord v številu obiskovalcev. Verjamem, da je to v tem delu Slovenije eden največjih in najbolj prepoznavnih festivalov," je še povedal Molan.

"Letos pričakujemo 25.000 obiskovalcev"

"Letos pričakujemo nekje 25.000 obiskovalcev. Doslej je bil obisk nekje med 10.000 in 15.000 obiskovalcev, a v preteklosti smo imeli slabo vreme, letos računamo na boljše vreme. Okrepili smo promocijo in program, s tega naslova pa računamo na 25.000 obiskovalcev. Tudi letos vstopnine ne bo, razen za tek s Primožem Kozmusom je prijavnina," je povedala Mateja Gerjevič, direktorica Zavoda za podjetništvo in turizem Brežice.

Letos 10. tek s Primožem Kozmusom

Športni del festivala bo tudi letos, že desetič zapored, zaznamoval tek s Primožem Kozmusom. "Naredili bomo otroški tek, sledili bodo teki na 3 in 10 kilometrov ter poslovni tek. Pričakujemo nekje med 400 in 500 tekačev, želimo si lepega vremena in tudi na dobro voljo," je o teku povedal Primož Kozmus. Spletne prijave bodo zaključili dva dni pred tekom, prijave pa bodo mogoče tudi na samem teku v soboto, 29. junija.

Nuša, Alya, Klemen Slakonja, Aleksander Mežek

"Letos ne bo posebnih sprememb. Držim se rdeče niti - vedno povabim mlajšega izvajalca, izvajalca mojih let in legendo. Letos pridejo Alya, Klemen Slakonja in Aleksander Mežek," pa je o svojem glasbenem večeru povedala Nuša Derenda.

Kuhna na ulci

Tudi letos pa bodo na brežiških ulicah poskrbeli za lačne in žejne. "Novost letošnje Kuhne na ulici je ta, da se bo vse začelo tri dni prej," je povedala Katarina Hauer, vodja projekta. "Novost je tudi ta, da ne ločimo med gostujočimi in lokalnimi kuharji. Letos imamo vse dni gostujoče kuharje. Še najmočnejši program bo v petek in soboto, ko se bo dogodkov udeležilo 9 kuharjev," dodaja Hauerjeva.

Brežice, moje mesto 2019

Sreda, 26. junij

Nuša Derenda, Klemen Slakonja, Alya, Aleksander Mežek

Petek, 28. junij 2019

Siddharta, Manouche

Sobota, 29. junij 2019

Gibonni, Elemental, Nika Zorjan

(bš)

brežice
brežice moje mesto
napovednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja