Skip to main content
V Posavju 12.3° C Ponedeljek, 3. oktober 2022
14.03.2020
13:24
Brežice, brezplačna številka
Foto: ePosavje.com
Občina Brežice je vzpostavila posebno telefonsko številko 051 20 10 10, namenjeno starejšim v stiski, ki potrebujejo nujno pomoč v času preventivnih ukrepov proti širjenju virusa.

051 20 10 10 za pomoč posameznikom v stiski

Številka je na voljo od petka, 13. marca

BREŽICE Glede na okoliščine in preventivne ukrepe kot posledic korona virusa oz. Covid-19 virusa je Občina Brežice za starejše, najšibkejšo populacijo občank in občanov vzpostavila mobilno telefonsko številko 051 20 10 10 za pomoč posameznikom v stiski. Številka je na voljo od petka, 13. marca 2020.

Kdo lahko pokliče na številko?

Na številko lahko pokličejo vsi starejši, ki potrebujejo nujno pomoč, pa nimajo nikogar od bližnjih svojcev ali sosedov, ki bi jim lahko pomagal. Kot nujne zadeve so mišljeni predvsem oskrba z nujnimi živili in zdravili. "Zavedamo se, da imajo v uvedenih izrednih okoliščinah posamezni, predvsem starejši omejene možnosti ukrepanja, zato verjamemo, da jim bo pomoč, dostopna preko posebne telefonske številke pri tem v pomoč.

V Brežicah nadpovprečni delež starejših prebivalcev glede na Slovenijo

"Občina Brežice se dodobra zaveda starejše populacije, ki predstavlja nadpovprečni delež prebivalcev občine glede na Slovenijo. Zato je v preteklosti že vzpostavila širok nabor aktivnosti v podporo zagotavljanja krepitve kvalitetnega bivanja starejših občank in občanov v lastnih domovih. Tako so ti postali redni uporabniki brezplačnih prevozov starejših Sopotnikov, ki v občini s številčno mrežo prostovoljcev delujejo že dobri dve leti. Ravno tako se redno vključujejo v bogat program Večgeneracijskega centra Posavje, enote Brežice. Občina pa v sodelovanju s številnimi nevladnimi organizacijami in javnimi zavodi krepi ponudbo programov na področju varovanja zdravja, socialnega varstva, kulture in športa, posebej oblikovanega za populacijo 65+," pravijo na Občini Brežice.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam