Skip to main content
V Posavju 18.3° C Nedelja, 2. oktober 2022
22.05.2019
07:04
Foto: arhiv ePosavje
Člani občinskega sveta v Brežicah so na seji soglasno potrdili amandma k proračunu, ki so ga predlagali člani občinskega sveta mag. Andrej Vizjak, Matija Kolarič, Aljoša Rovan in Jožica Sušin.

100.000 evrov za nakup CT naprave

Namesto participativnea proračuna

BREŽICE Kot so sporočili iz Občine Brežice, potrjeni amandma Splošni bolnišnici Brežice iz občinskega proračuna namenja 100.000 evrov za nakup CT naprave iz naslova participativnega proračuna. "Za uresničitev tega amandmaja so svetniki podprli tudi uskladitveni amandma župana Ivana Molana, ki določa, da se v Načrtu razvojnih projektov (NRP) doda postavka »Sofinanciranje nakupa CT v Splošni bolnišnici Brežice« in da se črta peti odstavek 14. člena Odloka o proračunu Občine Brežice za leto 2019 (participativni proračun)," dodajajo v sporočilu.

Župan Ivan Molan o amandmaju:

O mačehovskem odnosu do Splošne bolnišnice Brežice

"Župan je ob tem opozoril na večletni mačehovski odnos države do Splošne bolnišnice Brežice, ki je namenjena za oskrbo več kot 70.000 prebivalcem Posavja, kljub temu pa država v zadnjih letih bolnišnici ni namenila sredstev za investicije in nakup nujno potrebne naprave, kot je CT," še pišejo v Brežicah.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja