Skip to main content
V Posavju 33.4° C Ponedeljek, 4. julij 2022
05.06.2019
07:48
Foto: arhiv ePosavje
Člani občinskega sveta Občine Brežice so na redni seji soglasno potrdili 1. amandma k proračunu, s katerim bodo 100.000 evrov iz naslova participativnega proračuna namenili nakupu CT naprave.

100.000 evrov za nakup CT naprave v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE Amandma so predlagali člani občinskega sveta mag. Andrej Vizjak, Matija Kolarič, Aljoša Rovan in Jožica Sušin. Amandma Splošni bolnišnici Brežice iz občinskega proračuna namenja 100 tisoč evrov za nakup CT naprave iz naslova participativnega proračuna. Za uresničitev tega amandmaja so svetniki podprli tudi uskladitveni amandma župana določa, da se v Načrtu razvojnih projektov doda postavka »Sofinanciranje nakupa CT v Splošni bolnišnici Brežice« in da se črta peti odstavek 14. člena Odloka o proračunu Občine Brežice za leto 2019 (participativni proračun).

"Iz bolnišnice je prišel neke vrste klic na pomoč"

"Iz Splošne bolnišnice Brežice je prišel neke vrste klic na pomoč. Dejstvo je, da se je veliko govorilo o investicijah v bolnico Brežice. Žal pa je država še vedno mačehovska do brežiške bolnišnice. Konec koncev še tista sredstva, ki so bila predvidena za bolnišnico, niso bila realizirana. Že tri leta bolnišnica ne dobiva nobenega evra za investicije in dejansko, kar je še huje, ne dobi denarja za nujno opremo, kot so CT naprave, brez katere danes skoraj ne moreš narediti kvalitetnega zdravstva," ob tem pove Ivan Molan, brežiški župan.

Država bi morala poskrbeti za enakopravno financiranje regijskih bolnišnic

Pobuda je bila podana s strani Splošne bolnišnice Brežice. "Pobuda je bila bistveno večja, dejstvo pa je, da je financiranje bolnišnice še vedno na strani države. Ta bi morala poskrbeti za vse regijske bolnišnice enakopravno, ne pa samo za določene," še doda Molan.

Soglasna podpora amandmaju

Amandma so predlagali štirje člani občinskega sveta, in sicer Andrej Vizjak, Matija Kolarič, Aljoša Rovan in Jožica Sušin. "S tem soglasjem v občinskem svetu - kar je danes skoraj redko - vseh strank v občinskem svetu, da se 100.000 evrov participativnega proračuna preusmeri in nameni bolnišnici za nakup CT-ja, smo v Brežicah in Posavju pokazali, da si želimo, zahtevamo in tudi smo upravičeni do tega, da ta naša splošna bolnišnica deluje. S tem nismo izkazali samo moralne podpore, temveč tudi finančno," je še povedal Molan.

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja