Skip to main content
V Posavju 22.4° C Petek, 19. avgust 2022
18.07.2019
17:22
Grafika: ePosavje
Pred nami je vremensko živahno popoldne, na območju Kozjanskega je že nastala večja nevihtna celica, na vzhodu države bo nevihtno vse do večera. * Razvoj vremena (SPREMLJAMO) v nadaljevanju novice. *

Radarska slika padavin v živo (vir: ARSO)

IZ MINUTE V MINUTO:

(17:25) Nevihtno dogajanje se je zaenkrat umirilo

Zaenkrat se je nevihtno dogajanje precej umirilo, nekaj dežja je bilo na območju Lisce in naprej proti Krškemu, a brez omembe vrednejših padavin. Temperature se še vedno gibljejo med 16°C na ponevihtni Lisci in 28°C v Krškem.

(15:45) Kakšne temperature imamo v Posavju?

Poglejmo na termometre. V Vrhuljah je 25,5°C, na Sremiču 26,0°C, na Malkovcu še stopinja več, v Sevnici pa so ob 15.30 uri izmerili 28,3°C. Na Blanci je bilo 27,6°C in na Senovem 29,9°C.

(15:40) Nevihta na Kozjanskem se premika proti severovzhodu

Kot kažejo trenutni izračuni kratkoročne avtomatizirane napovedi na Agenciji Republike Slovenije za okolje, nevihta nad Kozjanskim naj ne bi imela večjega vpliva na Posavje, premika se proti severovzhodu. Lahko pa se bo združila s celico iznad Celja in potovala naprej.


(15:35) POMEMBNO: Izredni bilten ob 15.30 uri

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, je severno od Celja in na južnih pobočjih Pohorja nastalo več nevihtnih celic, ki se obnavljajo in se počasi pomikajo.

Lahko narastejo hudourniški vodotoki

Ob tem se pojavljajo predvsem dolgotrajnejši nalivi. Močnejši nalivi nastajajo tudi severno od Idrije, lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Nevihtna aktivnost se bo v naslednjih urah okrepila

"V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji okrepila. Zvečer se bo ozračje umirilo," dodajajo v izrednem biltenu.


(15:30) Na območju Kozjanskega že prva nevihta

Prva nevihtna celica se je na vzhodu Slovenije sestavila na Kozjanskem, trenutno dežuje med Dobjem in Virštanjem proti Kozjem.

(15:30) Krško v četrtkovem popoldnevu

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

* Več informacij v nadaljevanju dneva *

(bš, ARSO, eP)

vreme v posavju
posavje
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam