Skip to main content
V Posavju 33.1° C Ponedeljek, 4. julij 2022
07.04.2021
11:39
Cepljenje proti COVID-19 v Brežicah
Grafika: ePosavje.com
V Sloveniji je začela veljati prenovljena strategija cepljenja proti COVID-19, po kateri prednostno cepijo vse starejše od 60 let. Obiskali smo Zdravstveni dom Brežice ter vprašali, kako in kaj.

Cepljenje proti COVID-19 v Brežicah

BREŽICE "Za cepljenje sem se odločila, da zavarujem in sebe in druge, v želji, da se bomo lahko prosto gibali in da ne bomo še naprej zaprti. Mislim, da je to edini način, da preprečimo ta virus," nam je kmalu po cepljenju povedala Ana Ribič. V Zdravstvenem domu Brežice so proti covidu-19 konec prejšnjega tedna cepili starejše od 68 let.

Poziv občankam in občanom v občini Brežice

Z aprilom je pričela veljati spremenjena nacionalna strategija cepljenja, ki daje poudarek precepljenosti prebivalstva nad 60 let. "Zato pozivamo vse naše občane, tudi tiste, ki se doslej niso prijavili na cepljenje, da se odločijo za prijavo, nam jo posredujejo na našem portalu, da precepimo populacijo nad 60 let v čimvečjem deležu," pojasnjuje direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević.

S prijavami, ki jih imajo, bodo precepili približno 20 odstotkov populacije

V naslednjem koraku bo najbrž prišlo do spremembe strategije, dodaja sogovornik, in cepljenja mlajše populacije. Sicer pa ugotavljajo, da bodo s prijavami, ki jih imajo, precepili približno 20 odstotkov populacije.

Imeli so najnižji odstotek prejetih cepiv glede na število občanov

Na podlagi zadnjih dveh naročil se je ta odstotek nekoliko povečal

V brežiškem cepilnem centru imajo sicer najnižji odstotek prejetih cepiv glede na število občanov. "V preteklih mesecih smo se soočali s tem, da smo res dosledno naročali cepivo, v skladu s prednostnimi skupinami iz nacionalne strategije, vendar pa smo ta naročila dobivali v manjšem obsegu, kot so bila naročena." Temu ustrezno je tudi nizek delež precepljenosti, ki pa se je, kot trdi Levojević, na podlagi zadnjih dveh naročil nekoliko povečal.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

koronavirus
brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja