Skip to main content
V Posavju 3.4° C Sobota, 26. november 2022
10.11.2020
15:31
Brežice, turizem, boni
Foto: ePosavje.com
V Brežicah bodo s cepljenjem proti sezonski gripi predvidoma nadaljevali v drugi polovici meseca novembra, že zdaj pa imajo na čakalnem seznamu vpisanih 400 zavarovancev.

Cepljenje proti sezonski gripi v občini Brežice

S cepljenjem bodo nadaljevali predvidoma v drugi polovici novembra

BREŽICE V Zdravstvenem domu Brežice bodo cepljenje proti sezonski gripi predvidoma nadaljevali v drugi polovici meseca novembra, ko bodo prejeli cepivo od Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ob tem pravijo, da je Ministrstvo za zdravje je v dopisu 4. novembra pozvalo izvajalce zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, da dodatno naročene odmerke cepiva proti gripi prednostno namenimo cepljenju oseb z večjim tveganjem za težji potek bolezni.

Prednostna obravnava najranljivejših skupin

V Brežicah tako pravijo, da bodo naknadno prejeto cepivo porabili za cepljenje najranljivejših skupin, za cepljenje kroničnih bolnikov, oseb starih 65 let in več, nosečnic, otrok starih od 6 – 23 mesecev in za osebe z izjemno povečano telesno težo.

Zdravstveni dom Brežice

Na čakalnem seznamu 400 zavarovancev

Kot še pravijo, je na čakalnem seznamu v Zdravstvenem domu Brežice 250 zavarovancev, v Domu upokojencev Brežice pa je na čakalnem seznamu vpisanih 150 oskrbovancev. Omenjene ranljive skupine bodo imele prednost pri cepljenju proti gripi, še dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja