Skip to main content
V Posavju 12° C Petek, 20. maj 2022
02.07.2019
15:09
Foto: Društvo Sonček Posavje
6. junija smo se nekateri člani Društva Sonček Posavja in uporabniki VDC Sonček Krško s kombiji podali proti Mengšu. Tam smo se pridružili še ostalim pohodnikom.

Inkluzijski pohod k Mengeški koči

MENGEŠ Pričakali so nas tudi prostovoljci iz P Avtomobil Import d.o.o./C Avtomobil Import d.o.o.. Skupaj smo odšli proti Gobavici k Mengeški koči. Prostovoljci so na pohodu pomagali tako, da so tiste, ki so bili na invalidskih vozičkih potiskali in vlekli s pomočjo trakov v breg, vseh vozičkov je bilo 21, od tega 10 iz Posavja in 13 oseb, ki so same premagale pot.

Seveda pa so pomagali tudi ostalim pohodnikom, ki so potrebovali pomoč pri vzponu, da smo skupaj po dobri uri prispeli na vrh. Tam sta nas čakala čaj in malica. Sledilo je še obvezno žigosanje planinskega dnevnika, nato pa druženje, kramljanje ter ogled nekaterih domačih živali, ki so bile ob koči. Seveda pa smo se tudi slikali za nepozabne spomine in potrditev, da nam je vsem skupaj uspelo priti na vrh.

Fotogalerija:

Nova poznanstva, nove izkušnje

Tako nam je dal ponovni inkluzijski pohod, ki ga je organizirala Planinska Zveza v okviru Planinstva za invalide vsem pohodnikom, ki nas je bilo zelo veliko, znova nova poznanstva, nekaterim nove izkušnje in obilo dobre volje in veselja ter spoznanje, da ni omejitev in da lahko vsi vse zmoremo ob pomoči drugih, ter željo po še večkratnem takšnem druženju.

Resnično smo hvaležni vsem prostovoljcem, ki so nam pomagali, da bo ta dan ostal zavedno v naših srcih, saj se je večina podala prvič na takšen pohod. Zagotovo pa bomo v Društvo Sonček Posavje še bolj aktivni na področju pohodništva za invalide, saj so izkušnje in občutki neprecenljivi za vse.

Društvo Sonček Posavje

društvo sonček posavje
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja