Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
02.10.2019
07:12
Foto: Anton Hruševar
Preteklo soboto je Društvo Sonček Posavje v sodelovanju s Turističnim društvom Senovo izvedlo poučno rekreacijski pohod.

Rekreacijski pohod Društva Sonček Posavje

SENOVO Po jutranjem okrepčilu, ki so g pred domom XIV. divizije na Senovem pripravile sončkove članice in članice Turističnega društva Senovo, so se napotili po tako imenovani Knapovski poti, po nekdanji trasi ozkotirne železnice v Ravne, kjer je sledil ogled dediščine premogovnika na Senovem in različnih tipov lokomotiv ter vagonov.

Po strokovni razlagi Antona Petroviča o delovanju lokomotiv in namena vagončkov, so po strmem vzponu prispeli na Reštanj, kjer so si po okrepčilu ogledali nekdanje premogovniške strojnice, rudarsko opremo, orodje ter reševalno postajo.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po spustu na Senovo je sledilo kosilo v Gostilni Senica, žal pa je zaradi dežja odpadel ogled peke kruha v krušni peči v Uradniški koloniji. Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje vsem udeležencem pohoda za prijetno vzdušje na pohodu, spremljevalcem za njihov trud, Gostilni Senica za pogostitev in seveda članom Turističnega društva D Senovo za organizacijo in vodenje samega poučnega pohoda.

Anton Hruševar

društvo sonček posavje
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja