Skip to main content
V Posavju 21.2° C Torek, 9. avgust 2022
02.04.2020
08:40
ZD Krško, koronavirus, 1. april
Grafika: ePosavje.com
Direktorica Zdravstvenega doma (ZD) Krško Tatjana Fabjančič Pavlič je povedala več o aktivnosti, ki potekajo v ZD Krško. V nadaljevanju tudi nekaj posavskih številk.

V Brežicah do 30. marca testirali 142 oseb iz Posavja

V ZD Krško na sum okužbe s COVID-19 svetovali 617 osebam

KRŠKO Po zadnjih podatkih Zdravstvenega doma Krško so njihovi zdravniki od 16. marca do vključno 30. marca v Zdravstvenem domu Krško na sum okužbe z novim koronavirusom svetovali 617 osebam. V Covid ambulanti Brežice je bilo testiranih skupno 142 oseb iz Posavja, vsi z območja občine Krško so bili negativni.

Če sumite na okužbo, pokličite izbranega osebnega zdravnika

Vstopajte z lastno varovalno osebno opremo

Iz Zdravstvenega doma Krško uporabnike naprošajo, da v Zdravstveni dom Krško, enako kot velja za javne kraje, vstopajo z lastno osebno varovalno opremo. "Vse, ki vas skrbi, da ste okuženi, prosimo, da v primeru simptomov ne hodite neposredno na vrata zdravstvenih ustanov. Pokličite svojega izbranega osebnega zdravnika ali pa zdravnika v dežurni ambulanti in upoštevajte njihova navodila," ob tem pove Tatjana Fabjančič Pavlič.

"Minuli vikend nismo zaznali povečanega obsega storitev v urgentni službi"

Kakor dodaja, "je iz obravnav bolnikov opaziti, da se uporabniki zavedajo tveganja prenosa okužb in se poslužujejo telefonskih posvetov z zdravniki. Tudi v času tega vikenda, kljub lepemu vremenu, ni bilo zaznati povečanega obsega storitev v urgentni službi."

"Delo sproti prilagajamo potrebam pacientov"

Ob tem pacientom, ki potrebujejo urgentne in zelo hitre specialistične preglede, sporočajo, da so organizirali delo specialistične ambulante - pulmološko ambulanto, razvojno ambulanto ter psihiatrično ambulanto. "Delo v Zdravstvenem domu Krško sproti prilagajamo potrebam pacientov in pri tem pazimo, da po nepotrebnem ne izpostavljamo zdravstvenih delavcev," je še povedala sogovornica.

"Do 30. marca v občinah Krško in Kostanjevica na Krki nimamo uradno pozitivnega brisa na okužbo s koronavirusom"

(bš)

krško
brežice
zdravstveni dom krško
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja