Skip to main content
V Posavju 25.3° C Četrtek, 18. avgust 2022
06.11.2020
12:09
Ivan Molan o stanju v občini, COVID-19
Grafika: ePosavje.com
Kakšno je stanje s COVID-19 v občini Brežice? V petkovem dopoldnevu smo govorili z brežiškim županom Ivanom Molanom in za ePosavje TV je povedal naslednje, več v nadaljevanju novice:

"Precej problematično žarišče je v Domu upokojencev"

"Se je pa začelo tudi širjenje med občani"

BREŽICE V četrtek, 5. novembra, so v občini Brežice s še 171 potrjenimi aktivnimi primeri prehiteli občino Sevnica na prvem mestu med posavskimi občinami po številu aktivnih primerov. "Zelo spremljamo dogodke. Eno od precej problematičnih žarišč je v našem domu upokojencev, v katerem je žal nekaj stanovalcev umrlo. Prav tako se je začelo širjenje med občani in zato verjamem, da se bomo maksimalno držali priporočil, ki nam jiih vsakodnevno NIJZ daje," nam je v petek povedal brežiški župan Ivan Molan.

S prostovoljci skrbijo za najranljivejše skupine

Pomoč občanom za dostop do zdravil in hrane

"Občina s prostovoljci skrbi za najranljivejše skupine. Prav tako imamo telefon, na katerega lahko pokličejo starejši občani, če nimajo možnosti dostopa do zdravil ali hrane," je še povedal Molan.

O delovanju vrtcev

Ob tem so v Brežicah sprejeli tudi sklep o delovanju vrtcev. "Praktično imamo urejena dežurstva skoraj v vseh vrtcih, razen v tistih, kjer gre za to, da je mogoče v vrtcu eden ali dva otroka. V tem primeru lahko otroka pripeljejo v vrtec Brežice." Župan ob tem pravi, da bodo o potrebah v vrtcih v občini dogajanje spremljali še naprej.

"Če imajo starši kakšno drugo izbiro, ne vrtec, naj jo izkoristijo"

"Tistim občanom, ki nimajo možnosti za otroke, jih bodo lahko odpeljali v dežurne vrtce. Priporočamo vsem staršem, ki imajo kakšno drugo izbiro, da jo izkoristijo in da otroke v tem trenutku po nepotrebnem ne vozijo otrok v vrtce. Vemo, da so tudi šole zaprte in da s tem ne tvegajo za svoje zdravje in zdravje ostalih."

(bš)

koronavirus
brežice
video

Pridružite se nam