Skip to main content
V Posavju 32.9° C Sreda, 17. avgust 2022
21.10.2020
10:19
OŠ Jurija Dalmatina Krško
Foto: arhiv ePosavje
Kaj razglasitev epidemije pomeni za šole? Zaenkrat vse velja kot do zdaj – v šoli so šolarji do vključno 5. razreda, za preostale so že prejšnji teden začasno, do počitnic, uvedli pouk na daljavo.

Pouk na osnovnih šolah v zadnjem tednu pred počitnicami

KRŠKO Na tako obliko dela so se v osnovnih šolah Jurija Dalmatina Krško in Koprivnica pripravili že prej. Od ponedeljka je v osnovnih šolah nekoliko spremenjena organizacija dela. Za učence od 6. do 9. razreda pouk poteka na daljavo, učenci od 1. do 5. razreda pa zaenkrat ostajajo v šoli, v svojih matičnih učilnicah. "Pouk bo potekal preko enotnega komunikacijskega kanala, zato so pripravljene spletne učilnice na spletni strani šole. V okviru tega bomo imeli tudi nekaj video povezav, kot učenje na daljavo in pa različne druge oblike dela," nam je povedala Valentina Gerjevič, ravnateljica Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško.

"Ni enako kot v šoli, ker ni socialnega sitka"

"Trenutno poteka pouk za učence do vključno petega razreda v šoli, od šestega in do devetega pa na daljavo. Pripravili smo se že prej, poteka preko Teamsov, tako da ni enako, kot v šoli, ker ni socialnega stika, sicer se pa trudimo po najboljših močeh, da učenci čim več osvojijo tudi na daljavo," pove Jože Ivačič, ravnatelj Osnovne šole Koprivnica.

Pouk poteka po urniku

Pouk na daljavo tako v Osnovni šoli Koprivnica kot na Osnovni šoli Jurija Dalmatina poteka po urniku. "Vsekakor poteka po urniku, vendar nekatere dejavnosti, ki so za učence do petega razreda, interesne dejavnosti, zunanji izvajalci, tega trenutno ni, vendar ostali del pa po urniku," doda Ivačič. "To bo pouk obveznih predmetov in pa pouk obveznih izbirnih in pa neobveznih izbirnih predmetov. To pomeni, da bodo nekateri učenci imeli tudi šest ali pa sedem ur pouka, odvisno od urnika, ki ga ima vsak posameznik," pa je povedala ravnateljica OŠ Jurija Dalmatina.

"Nismo zadovoljni s takim načinom, vendar druge rešitve ni"

Glede na to, da je pouk na daljavo potekal že v pomladnem času, so zdaj nanj v obeh šolah veliko bolj pripravljeni. "Vemo, kaj je bilo v redu, kje so bile pomanjkljivosti, zato smo veliko bolje pripravljeni, kot smo bili," je povedala sogovornica. "Nekaj težav je bilo z opremo, kar smo nadoknadili, nekaj opreme tudi nabavili, posodili učencem. Seveda pa tako učenci, kot mi niso zadovoljni s takim načinom, vendar druge rešitve trenutno ni. Učenci najbolj pogrešajo stik s sošolci, z učitelji, sicer pa upamo, da bo ta zadeva čimprej minila in da se ostali učenci vrnejo v šolo," še doda Ivačič.

Kako po počitnicah? O tem, potem

Za zdaj sicer velja, da bo pouk na daljavo potekal ta teden, sledijo enotedenske počitnice, ob koncu katerih naj bi bilo znano, kako naprej.

(eP)

šole v posavju
koronavirus
krško
brežice
sevnica
kbv sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja