Skip to main content
V Posavju 33.4° C Ponedeljek, 4. julij 2022
19.10.2020
14:08
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V nedeljo v Domu upokojencev Brežice potrjenih 35 okužb z virusom SARS-CoV-2, od tega 24 med stanovalci, 11 med zaposlenimi. S testiranji bodo nadaljevali tudi v ponedeljek in torek.

V nedeljo v Domu upokojencev Brežice potrjenih 35 okužb

24 med stanovalci, 11 med zaposlenimi

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so imeli v nedeljo, 18. oktobra 2020, potrjenih 24 okužb pri stanovalcih in 11 okužb pri zaposlenih. V ponedeljek bodo nadaljevali z drugim testiranjem zaposlenih, v torek pa še s testiranjem stanovalcev.

"Upamo, da smo z dosedanjim ukrepanjem uspeli zajeziti širjenje virusa"

"Upamo, da smo z dosedanjim ukrepanjem le uspeli zajeziti širjenje virusa. To se bo pokazalo zelo kmalu. Vsi si izredno prizadevamo, da bi nam uspelo in v to tudi verjamemo," sta sporočili direktorica Darja Cizelj in vodja enota Valentina Vuk.

Splošna bolnišnica Brežice

Kadrovski izpad bodo reševali tudi s pomočjo kadra iz Splošne bolnišnice Brežice

"Samoiniciativno smo nam pripravljeni pomagati, kar izredno cenimo"

Kot pravijo, bodo težave, ki jih občutijo zaradi kadrovskega izpada sodelavk, ki so v karanteni, reševali tudi s pomočjo zdravstvenega kadra iz Splošne bolnišnice Brežice. "Samoiniciativno so nam pripravljeni pomagati, kar izredno cenimo in se jim najlepše zahvaljujemo! Primanjkljaj sodelavk in sodelavcev rešujemo tudi s prerazporeditvami zaposlenih iz naših dveh enot, Doma upokojencev Sevnica in Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca."

V vsakodnevnem stiku s pristojnimi službami

V domu so sicer vsakodnevno v stiku s koordinatorji, epidemiologi, Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstvom za zdravje in se organizirajo ter delujejo v skladu z njihovimi priporočili in navodili, koordinatorke so prisotne tudi v domu in nudijo konkretno pomoč.

Sporočilo svojcem

Ob tem svojcem stanovalcev sporočajo, da so lahko brez skrbi, "da bodo informacije do vas prišle nemudoma, če se bo kaj posebnega dogajalo z vašim sorodnikom. V naslednjem tednu vas bo kontaktirala socialna delavka in vam podala ključne informacije o počutju, dogajanju z vašim sorodnikom, da bo lažje prebroditi te dneve. Zavedamo se, da so informacije zelo pomemben dejavnik, da se zmanjšajo skrbi in stiska."

(bš)

koronavirus
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice