Skip to main content
V Posavju 29.7° C Četrtek, 30. junij 2022
12.09.2020
13:07
COVID-19, Krško
Grafika: ePosavje.com
V četrtek so v Sloveniji ob več kot 2700 testiranjih potrdili 108 okužb, dve tudi v krški občini. V petek zjutraj smo pogovarjali z direktorico Zdravstvenega doma Krško Tatjano Fabjančič Pavlič.

Prejšnji teden med odvzetimi brisi skoraj tretjina otrok

Po podatkih NIJZ v Krškem trenutno 7 aktivnih okužb

KRŠKO Potem, ko v zadnjem tednu pri testiranjih bolnikov na okužbo z virusom SARS-CoV-2 teh niso potrdili, so po podatkih COVID-19 sledilnika (ti podatke objavljajo iz sistema Nacionalnega inštituta za javno zdravje) v četrtek v Krškem potrdili dve novi okužbi.

Povprečno skoraj enkrat več odvzetih brisov kot teden pred tem

Tatjana Fabjančič Pavlič, direktorica Zdravstvenega doma Krško, nam je v petek zjutraj povedala, da se je v minulih dneh na njihovi točki povečalo število vzetih brisov. "V preteklem tednu je bilo dnevno nekje v povprečju 23 odvzetih brisov, v zadnjih štirih dneh pa približno 40 brisov na dan," dodaja direktorica. Med odvzetimi brisi je bila skoraj ena tretjina otrok, po besedah direktorice pa je bilo nekaj tudi samoplačniških brisov za podjetja ali posameznike, ki so potovali v tujino.

Na parkirišču dva zabojnika

"Pričakujemo, da se bodo v prihodnjih dneh okužbe še okrepile"

V Zdravstvenem domu Krško so pripravljeni na porast okužb, z osebno varovalno opremo zaenkrat ni težav. "Približuje se jesensko-zimski čas in to je normalen pojav. Pričakujemo, da se bodo v prihodnjih dneh okužbe še okrepile," dodaja direktorica.

Na porast okužb so pripravljeni

Na parkirišču pri Zdravstvenem domu so poleg zabojnika, v katerem deluje ti. "drive-in" vstopna točka za odvzem brisov, tudi zabojnik za preglede otrok in odrasli. "Tako bomo te okužbe lahko ustrezno oskrbeli zunaj zdravstvenega doma," še dodaja sogovornica.

V Sloveniji so v četrtek potrdili 108 okužb

V četrtek so v Sloveniji opravili 2758 testiranj in potrdili 108 okužb, kar je skoraj 4% testiranih vzorcev. Odstotek je najvišji izmed doslej testiranih, v Posavju v četrtek dve novi okužbi.

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja