Skip to main content
V Posavju 15.3° C Petek, 27. maj 2022
26.08.2020
13:27
Koronainfo, 14. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Po 1.370 opravljenih testiranjih so v ponedeljek potrdili 21 okužb z novim koronavirusom, po eno ponovno v občinah Sevnica in Brežice.

26. AVGUST 2020

(13:24) V torek 36 pozitivnih testov

V torek so v Sloveniji opravili 1439 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, od tega je bilo 36 testov pozitivnih. V bolnišnici se zdravi 20 bolnikov s covidom-19, noben ne potrebuje intenzivnega zdravljenja, enega so odpustili v domačo oskrbo. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19.

V Posavju dva nova primera

V občinah Sevnica in Brežice so v torek potrdili po en primer okužbe. V Sevnici so v zadnjih 14 dnevih aktivni štirje primeri, po dva v brežiški, krški in kostanjeviški občini, en primer pa beležijo v občini Radeče.

25. AVGUST 2020

(10:25) 21 novih okužb; nov primer znova v sevniški občini

V ponedeljek so opravili 1.370 testov na novi koronavirus in potrdili 21 okužb. Podatki portala Covid-19 sledilnik so največ okužb, po tri, potrdili v Ljubljani in Velikih Laščah. Po dve okužbi beležijo v občinah Laško, Vipava in Dravograd, po eno pa v občinah Sevnica, Celje, Novo mesto, Šentjur, Nova Gorica, Ravne na Koroškem, Mirna Peč, Idrija in Velika Polana.

23. AVGUST 2020

(11:27) 34 novih okužb, ena v sevniški občini

V soboto so na podlagi 760 opravljenih testov potrdili 34 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih portala Covid-19 sledilnik so osem okužb potrdili na območju Ljubljane, štiri v občini Lendava, tri v občini Novo mesto. Po dva primera okužbe so zabeležili pri občanih Slovenske Bistrice in Škofljice ter med tujimi državljani, po en primer pa so potrdili v občinah Sevnica, Maribor, Celje, Velenje, Koper, Piran, Zagorje ob Savi, Ivančna Gorica, Laško, Mokronog, Murska Sobota, Škocjan in Škofja Loka.

22. AVGUST 2020

(11:35) 43 novih okužb, dve tudi v občini Krško

Po podatkih sledilnika za covid-19 so pri občanih Ljubljane v petek potrdili 10 okužb, pri prebivalcih občine Grosuplje tri, v občinah Velenje, Poljčane, Sodražica in Krško pa so potrdili po dve okužbi.

21. AVGUST 2020

(12:15) V četrtek v občinah Brežice in Kostanjevica na Krki po ena okužba

V četrtek so na podlagi 1.096 opravljenih testov na novi koronavirus potrdili 38 okužb. Po eno okužbo so zabeležili tudi v dveh posavskih občinah, in sicer v Brežicah in Kostanjevici na Krki.

Poleg omenjenih, so nove okužbe zabeležili še v ljubljanski občini, in sicer devet, tri v Trebnjem, po dve v Celju, Gornji Radgoni, Velenju in Vrhniki, po eno pa v občinah Dolenjske Toplice, Dravograd, Grad, Grosuplje, Izola, Laško, Lendava, Lukovica, Mirna, Muta, Poljčane, Rogaška Slatina, Šentjur, Škocjan, Štore in Vodice.

20. AVGUST 2020

(11:40) V Radečah potrdili nov primer okužbe

V Sloveniji so v sredo opravili 1.168 testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 43 primerov. Nov primer so zabeležili tudi v občini Radeče - gre sicer za tretji skupni primer okužbe v tej občini. Dve osebi sta okužbo že preboleli, kažejo podatki portala Covid-19 sledilnik.

V sredo so največ novih okužb, deset, potrdili v Ljubljani, v Celju in Tržiču so zabeležili štiri primere, tri v Črnomlju, Šentjurju in Ilirski Bistrici, po eno pa še v občinah Novo mesto, Maribor, Lukovica, Domžale, Ig, Medvode, Metlika, Rečica ob Savinji, Zagorje ob Savi, Zreče, Ankaran, Ljubno, Miren - Kostanjevica, Mirna in Štore.

(10:56) V Kostanjevici na Krki prvi primer, v četrtek v Sevnici osmi doslej

V Sloveniji so v četrtek opravili 937 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 37 primerov. Od tega nov primer tudi v občini Sevnica, skupaj doslej osmi. Sicer so prvega v občini v sredo potrdili v Kostanjevici na Krki. Do sedaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

12. AVGUST 2020

(14:55) V brežiški bolnišnici brez novih okužb med zaposlenimi

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, se v splošnih bolnišnicah Celje in Brežice, kjer so v preteklih tednih imeli primere okužb z novim koronavirusom med zaposlenimi, okužba ni širila naprej. Tako se je v Celju zaključilo pri okužbi ene, zdaj že nekdanje zaposlene, v Brežicah pa pri okužbi dveh zdravnikov. Sedem zaposlenih, ki so bili prav tako v stiku z bolnico, prek katere sta se okužila zdravnika, so večkrat testirali, a so bili vsi testi negativni.

Dom starejših občanov Brežice

11. AVGUST 2020

(13:01) V Domu upokojencev Brežice znova dovoljeni obiski

"Dobro smo," pravijo v Brežicah

Potem, ko so v Brežicah 30. julija, zaradi tveganega stika stanovalca z osebo s potrjeno okužbo s COVID-19, prepovedali obiske v domu in prepovedali izhode stanovalcev iz doma, so od ponedeljka, 10. avgusta, obiski znova mogoči.

"Sum na okužbo je bil ovržen"

"Sporočamo vam, da smo dobro, da je sum na okužbo ovržen in da s ponedeljkom, 10. avgustom 2020 zopet sproščamo obiske v domu.Obiski bodo potekali v skladu z že objavljenimi Navodili za obiskovalce. Izhode stanovalcev po priporočilu NIJZ odsvetujemo," pravijo v Brežicah.

V ostalih domovih glede na navodila po posameznih ustanovah

V ostalih posavskih domovih za starejše ni posebnosti - obiski so ob različnih ukrepih in posebnih režimih dovoljeni v skladu z navodili posameznih ustanov.

30. JULIJ 2020

(13:09) STA: "V brežiški bolnišnici dva okužena zdravnika"

Dve potrjeni okužbi med zaposlenimi

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije imajo v Splošni bolnišnici Brežice dve potrjeni okužbi med zaposlenimi. "V obeh primerih gre za zdravnika, ki sta 15. in 16. julija delala na tamkajšnji urgenci in sta se okužila od bolnice, ki je pri njih iskala pomoč," je za STA povedala direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Bolnico so odpeljali v Maribor, zdravnika v Ljubljano

Kot pravijo, so bolnico odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor, zdravnik pa se zdravi v UKC Ljubljana. Ta je bil na delovnem mestu le še 17. julija, druga zdravnica, pri kateri so potrdili okužbo, pa je od prejšnjega tedna v izolaciji.

"Nihče od zaposlenih ni v karanteni"

Kot je za STA še povedala direktorica bolnišnice, nihče od zaposlenih ni v karanteni. Pri sedmih, ki so bili v stiku z bolnico, spremljajo zdravstveno stanje in jih enkrat na teden testirajo. Hribarjeva je poudarila, da vsi redno uporabljajo zaščitno varovalno opremo, tudi pri obravnavi omenjene bolnice s covidom-19.

Splošna bolnišnica Brežice

25. JULIJ 2020

(11:40) V Sevnici zabeležili nov primer okužbe

V občini Sevnica so v petek zabeležili nov primer okužbe z novim koronavirusom, kažejo podatki portala Covid-19 sledilnik.

Včeraj so sicer opravili 918 testiranj in potrdili 14 primerov okužbe. Po en primer so potrdili še v Ljubljani, Kamniku, Vipavi, Velenju, Žalcu, Šenčurju, Mozirju, Ilirski Bistrici in na Blokah, po dva pa v Kranju in Rogatcu.

24. JULIJ 2020

(12:12) V Krškem potrdili še dve novi okužbi

V občini Krško so po skoraj tednu dni včeraj potrdili dve novi okužbi z novim koronavirusom. Podatki na spletnem portalu Covid-19 sledilnik kažejo, da je aktivnih primerov v občini šest, prav toliko je oseb, ki so okužbo preboleli. V četrtek so sicer v Sloveniji opravili 848 testiranj, potrdili pa so 19 novih primerov okužb.

18. JULIJ 2020

(11:17) V Krškem potrdili dve novi okužbi

V občini Krško so v petek, 17. julija, potrdili novi dve okužbi s covidom-19. Po podatkih portala Covid-19 sledilnik je bilo v občini doslej skupno potrjenih deset okužb, aktivnih je sedem.

Največ potrjenih primerov v Ljubljani

V petek so po 1027 testiranjih potrdili 24 novih okužb z novim koronavirusom. Največ, štiri, so jih odkrili na območju Ljubljane, po tri nove primere imajo v občinah Kranj in Velenje, po dva v Krškem in Domžalah, po enega pa v Cerknici, Zagorju ob Savi, Hrastniku, Metliki, Radencih, Odrancih, Radovljici, Lendavi, Trbovljah in Litiji. 

17. JULIJ 2020

(11:34) Še tretji dan zapored 19 okužb, ena nova v Krškem

V četrtek so v Sloveniji opravili 1012 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 19, enako število kot včeraj in predvčerajšnjim.

Največ (6) primerov v Hrastniku

Šest v četrtek potrjeno okuženih je iz občine Hrastnik, kjer je aktivno okuženih že 25 ljudi, po dva iz Šentjurja in Zagorja ob Savi, po en primer pa v občinah Ljubljana, Koper, Kranj, Krško, Postojna, Metlika, Dobrova - Polhov Gradec, Mengeš in Žalec.

16. JULIJ 2020

(14:26) V Krškem nov potrjen primer

V sredo, 15. julija, so ob 1032 testiranjih potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, od tega šest v Hrastniku, po dva v Ljubljani in Ajdovščini, med preostalimi občinami pa je z enim potrjenim primerom na seznamu znova občina Krško.

Kje so še potrdili primere okužbe?

Po en primer so potrdili še v Dravogradu, Šentjurju, Kranju, Radencih, Zagorju ob Savi, Brezovici, Cerkvenjaku in Ivančni Gorici.

Kako je po starostni strukturi?

Največ okuženih (7) je v starostni skupini od 25 do 34 let, dva sta mlajša (14–24 let), osem jih je starih med 35 in 64 let, dva pa sta starejša od 65 let in tako spadata med najbolj ogrožene.

9. JULIJ 2020

(11:31) 13 novih potrjenih primerov, v Posavju k sreči brez novih

Pri sredinih testiranjih so v Sloveniji potrdili 13 novih primerov, po dva v Ljubljani in po enega v Vipavi, Mariboru, Cerknici, Pivki, Kočevju, Medvodah, Ilirski Bistrici, Hrastniku, Piranu, Šentjurju in Zagorju ob Savi.

8. JULIJ 2020

(11:50) V torek v Krškem potrjena dva primera okužbe s COVID-19

Dva potrjena tudi v Šentjerneju

V torek so v Sloveniji ob 1607 testiranjih potrdili 24 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 14 bolnikov, dva več kot v ponedeljek. Nihče od hospitaliziranih ni potreboval intenzivne nege, tri osebe pa so odpustili v domačo oskrbo.

Po trije potrjeni primeri v Ljubljani in Kopru

V Ljubljani in Kopru so potrdili tri primere okužbe, dva v Krškem, Dravogradu, Slovenski Bistrici, Rušah in Šentjerneju, po enega pa v Vipavi, Črenšovcih, Novi Gorici, Kočevju, Kamniku, Radovljici, Piranu in Zrečah.

6. JULIJ 2020

(18:44) Prepoved obiskov v Sevnici, Brežicah in na Impoljci

Od ponedeljka, 6. julija, dalje so v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca in v ostalih njihovih enotah sprejeli ukrep prepovedi obiskov v domu in izhodov stanovalcev iz doma. "Ko se bo situacija umirila, bomo ukrep ponovno sprostili," dodajajo v sporočilu.

(18:42) V Sloveniji 16 novih primerov

Pri nedeljskem testiranju vzorcev novega koronavirusa so sicer potrdili 16 novih primerov, največ (7) v občini Vipava. Po tri primere so potrdili v Ljubljani in Novi Gorici, po enega pa v Mariboru, Ajdovščini in občini Hoče - Slivnica.

5. JULIJ 2020

(19:09) V Domu starejših občanov Krško prepoved obiskov

V Domu starejših občanov Krško so se zaradi slabšanja epidemiološke slike v Sloveniji odločili, da od nedelje, 5.julija, do nadaljnjega zaprejo dom za vse obiskovalce. "Prosimo za razumevanje in strpnost, saj smo se za tak ukrep odločili izključno zaradi skrbi za stanovalce našega doma," pravijo v sporočilu.

(13:40) V občini Sevnica potrjena nova dva primera s koronavirusom

V soboto, 4. julija, so v Sloveniji ugotovili 21 novih okužb s koronavirusom, opravili so 716 testiranj. Med okuženimi sta tudi dve osebi iz občine Sevnica. Kot navaja portal Covid-19 sledilnik, so v občini Sevnica trenutno trije aktivno okuženi, poleg včerajšnjih dveh še primer osebe, ki so ga odkrili 30. junija.

3. JULIJ 2020

(20:13) Prepoved obiskov v brežiški bolnišnici

V brežiški bolnišnici so od sobote, 4. julija, naprej prepovedani obiski. Ukrep na vseh oddelkih velja do preklica. Sicer so izpostavili tri izjeme, upravičenost vstopa bo preverjal vratar. > VEČ

(12:31) 16 novih potrjenih primerov, tretjega potrdili v občini Krško

V četrtek so v Sloveniji potrdili 16 novih primerov okužbe s COVID-19, največ (3) v Ljubljani, 2 v Dravogradu in po enega v drugih slovenskih občinah. V občini Krško so v četrtek, 2. julija, potrdili še tretji primer okužbe s COVID-19.

Upoštevajte samozaščitne ukrepe!

Virus še vedno kroži med populacijo, svetujemo previdnost, upoštevanje samozaščitnih ukrepov, nošenje mask v zaprtih javnih prostorih in dosledno razkuževanje rok.

2. JULIJ 2020

(11:19) V Sevnici odpovedali dogodkek Kolo fest 2020

V Sevnici so zaradi navodil NIJZ odpovedali dogodek Kolo fest Sevnica 2020, ki je bil napovedan za soboto, 4. julija 2020.

1. JULIJ 2020

(12:42) V Sevnici potrdili primer okužbe s COVID-19

V Sevnici so v torek, 30. junija, potrdili en primer okužbe z novim koronavirusom. V Sloveniji so sicer na zadnji junijski dan zabeležili 13 novih primerov okužbe,. največ (4) v Ljubljani.

Upoštevajte samozaščitne ukrepe

Virus še vedno kroži med populacijo, svetujemo previdnost, upoštevanje samozaščitnih ukrepov, nošenje mask v zaprtih javnih prostorih in dosledno razkuževanje rok.

24. JUNIJ 2020

Prvi primer je bil uvožen iz druge države

Epidemiologi iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so opravili epidemiološko analizo in poiskali vse, ki so bili z okuženima v neposrednem stiku. Ne glede na to, da je epidemija preklicana, virus med nami kroži, opozarjajo strokovnjaki.

Epidemiologi so opravili epidemiološko analizo

"Za visoko rizične kontakte je bila odrejena karantena"

Glede na epidemiološko situacijo v naši bližnji in daljni okolici nismo mogli pričakovati, da bo Krško oaza brez virusne okužbe. "Zaenkrat imamo dva potrjena primera. Pri prvem gre za primer obolenja, ki je vnesen iz druge države, torej s potovanja. Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so opravili epidemiološko analizo, poiskali vse kontakte, torej ljudi, ki so bili z okuženima v neposrednem stiku. Nekatere od njih so opredelili kot visoko rizične, tem je odrejena karantena, nekatere pa kot nizko rizične kontakte, ki dobijo opozorilo, da se morajo posebej pozorno opazovati in v primeru pojava znakov okužbe ostati doma in o tem obvestiti svojega osebnega zdravnika," nam je povedala strokovni vodja Zdravstvenega doma Krško Janja Zorko Kurinčič.

Epidemija je preklicana, a virus kroži med nami

"Nosite zaščitne maske tudi tam, kjer niso zapovedane"

Ne glede na to, da je epidemija preklicana, virus med nami kroži. "Z rahljanjem ukrepov za preprečevanje epidemije smo seveda pričakovali porast števila okuženih. Še vedno veljajo vsi ukrepi, ki so že bili mnogokrat povedani – od ustrezne higiene naprej. Ljudem priporočam, da v zaprtih prostorih, kjer je veliko ljudi na kupu, nosijo zaščitne maske, tudi tam, kjer niso zapovedane. Za lastno zaščito in za zaščito drugih," dodaja sogovornica.

"Praksa, ko smo prehlajeni, nahodni, z malo vročine tekali v službo, se bo morala končati"

Zorko Kurinčičeva še dodaja, da je zelo pomembno, da vsi, ki imajo kakršne koli znake obolenja, ostanejo doma. "Praksa, ko smo prehlajeni, nahodni, z malo vročine tekali v službo, se bo morala končati, ker samo na tak način bomo lahko nekako širjenje virusa zajezili."

ČETRTEK, 18. junij 2020

(10:27) Drugi potrjen primer v krški občini

Kot pravijo na NIJZ, so v sredo v Sloveniji zabeležili osem novih primerov okužbe z virusom COVID-19. Med njimi je tudi nova, druga potrjena, okužba v občini Krško.

TOREK, 16. junij 2020

(09:45) Okužba v občini Krško 15. v Posavju

Okužbi so včeraj, poleg omenjene v Krškem, ki je skupno 15. v Posavju, odkrili še v občinah Piran in Postojna. 

Do zdaj je bilo v Sloveniji potrjenih 1.499 okužb, za koronavirusno boleznijo pa je umrlo 109 ljudi. V bolnišnici se je v ponedeljek zdravilo sedem bolnikov s to boleznijo, od tega ena oseba na intenzivni negi.

(eP)

krško
koronavirus
video
brežice
sevnica
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi